Caterham lansează noul Super Seven 1600: 137 de cai putere și elemente retro pentru caroserie

de Cornel Șocariciu
Joi, 09.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Caterham a lansat noul Super Seven 1600, o versiune cu elemente de caroserie inspirate de modelele anilor '70. Super Seven 1600 este echipat cu motorul Ford Sigma de 1.6 litri cu 137 de cai putere.

Inspirați de succesul edițiilor speciale Sprint și Super Sprint, oficialii Caterham au decis să vină pe piață cu noul Super Seven 1600. Modelul pregătit de producătorul britanic are la bază versiunea Seven 270 și este echipat cu motorul Ford Sigma de 1.6 litri cu 137 de cai putere. Propulsorul a fost modificat pentru a oferi un sunet apropiat de motoarele utilizate în motorsport, însă performanțele nu s-au modificat.

Astfel, Super Seven 1600 accelerază de la 0 la 96 km/h în 5 secunde, iar viteza de top se apropie de 200 km/h, valorile fiind similare cu cele anunțate pentru modelul Seven 270.

Noul Super Seven 1600 a primit o serie de elemente de caroserie inspirate de modele anilor '70. Astfel, Caterham a pregătit aripi laterale noi, un suport special în partea din spate pentru roata de rezervă, un sistem de evacuare nou și șapte nuanțe pentru caroserie inspirate din culorile utilizate în urmă cu 50 de ani.

La interior, Caterham propune un volan din lemn și o tapițerie din piele.

"Ultimele versiuni speciale cu accente retro s-au vândut într-un timp record, motiv pentru care știm că piața caută astfel de modele", a declarat Graham McDonald, CEO-ul Caterham.

Noul Caterham Super Seven 1600 este deja disponibil pe piața din Marea Britanie, prețul de pornire anunțat fiind de 33.495 de lire, echivalentul a 38.280 de euro.

Comentarii (8)

  • Niggapls
    Dat shit cray....
    2 0
  • someone
    condusul in forma cea mai pura si nealterata
    6 0
  • fan skoda
    40.000 de euro vechitura asta ? Design-ul este mult prea retro. Nu este deloc tehnologizata. Si motor de doar 137 de cai. Nu, nu e buna. E uzata moral. E invechita. :))
    La banii astia imi iau Skoda Karoq Style 4x4 dotat full option sau Skoda Kodiaq Style 4x4 cu dotari optionale. Ambele variante TDI. Diesel.
    #TDI
    4 7
  • Imi doresc incredibil de mult ca in viitor sa imi cumpar un Caterham in cutie,dezasamblat(ca se vinde si sub forma de kituri) si sa mi-l asamblez singur in garaj.Printe putinele masini pursange ramase.
    9 0
  • Clique
    Și AC Cobra parcă tot așa, poți să ți-o asamblezi acasă, însă trebuie să faci niște cursuri la dânșii prima dată..
    6 0
  • @Tatraurs: Mazda MX5 e la fel de misto la condus si e la juma de pret.

    Asta e dementiala ca design. Asa ceva nu mai gasesti nicaieri. Ma bucur enorm ca nu si-au luat-o si astia pe coaja, asa cum a luat-o toat aindustria auto englezeasca.
    7 0
  • someone
    @tatraurs: pentru 2500 lire, catheram ti-o asambleaza ei. pretul de baza afisat e cel pentru kit
    5 0
  • Stiu ca mi-o asambleaza ei dar e vorba de placerea de a-ti face singur propria jucarie. Exista ceva si mai misto care inca se fabrica si vine si sub forma de kit,daca nu cunoasteti,cautati pe google imagini. VANWALL GPR V12
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru