Carlos Sainz va concura pentru Ferrari în 2021 și 2022: locul spaniolului la McLaren a fost luat de Ricciardo

de Daniel Popescu
Joi, 14.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat oficial semnarea unui contract pe două sezoane cu Carlos Sainz, în timp ce Daniel Ricciardo va lua locul spaniolului la McLaren.

Plecarea lui Sebastian Vettel de la Ferrari a început să declanșeze un val de transferuri spectaculoase în Formula 1.

La numai două zile după "divorțul" dintre Vettel și Ferrari, Scuderia a anunțat deja semnarea unui acord cu Carlos Sainz de la McLaren. Noul contract este valabil în sezoanele 2021 și 2022.

"Sunt foarte bucuros că voi pilota pentru Ferrari în 2021 și sunt entuziasmat în privința viitorului meu în cadrul echipei. Încă am un an important cu McLaren și aștept cu nerăbdare să concurez cu ei în acest an", a declarat spaniolul.

Ferrari va avea cea mai tânără echipă din ultimii 50 de ani, în contextul în care Sainz are 25 de ani, în timp ce coechipierul său Charles Leclerc are 22 de ani.

"Credem că o pereche cu talentul și personalitatea lui Leclerc și Sainz, cea mai tânără pentru Scuderia în ultimii 50 de ani, va reprezenta cea mai bună combinație pentru a ne ajuta să ne îndeplinim obiectivele", a precizat Mattia Binotto, șeful Scuderiei.

Cu mai puțin de o oră înainte de anunțul Scuderiei Ferrari, McLaren a anunțat de asemenea semnarea unui contract multi-anual cu Daniel Ricciardo, care începând de anul trecut a concurat pentru Renault.

Practic, ambele transferuri de astăzi fuseseră anticipate de presa internațională încă din ziua în care Vettel își anunțase plecarea la sfârșitul sezonului.

Ultima piesă din acest puzzle ar putea fi revenirea lui Fernando Alonso la Renault în 2021.

Via Ferrari, McLaren

Comentarii (30)

  • Atunci voi deveni fan Ferrari din nou. Bine ca am scapat de panaramele alea de Alonso si Vettel. Bine ca nu vine panarama aia de Hamilton.
    17 28
  • Nu cred ca Leclerc va fi pilot nr 1 si nu cred ca Sainz a acceptat un rol de pilot nr 2.
    Oricat de mult sprijin are Leclerc din partea echipei, pana acum n-a demonstrat nimic. Sainz a demonstrat mult mai multe in F1, obtinand un podium cu McLaren. Sainz mi se pare mai constant decat Leclerc.
    Cred ca Sainz va fi o surpriza placuta la Ferrari si se va bate la multe victorii. Sper ca Ferrari sa-i lase cale libera si sa nu faca jocuri murdare in culise. Leclerc are potential, dar are multe de demonstrat in F1.
    Bine ai venit, Carlos! Sper ca macar ai invatat cate ceva de la Alonso.
    11 9
  • @ferr1
    Doamne ferește ! Norocul lui Sainz este că are un tată celebru în automobilism, tată care-i dă probabil cele mai bune sfaturi, așa că nu are nici motive și nici nevoie să învețe ceva de la un distrugător de echipe precum Alonso !
    Nici eu nu cred că va fi un număr 2, cred că vor fi la paritate, chiar dacă Leclerc a avut, fie că-ți place, fie că nu, un 2019 senzațional. Că mai greșește după doar doi ani de F1 ? Păi hai să ne amintim de doi campioni mondiali, recenți. Unul care o dădea de toți parapeții înainte de a ajunge la Mercedes, și altul care făcea același lucru după ce a plecat de la RBR ! Ambii cu ani de experiență în spate !
    Mai cred că Sainz va face față presiunii, că are șansa lui, mult, mult mai mare decât a unui "Valtteri, it's James", și că Ferrari au făcut cu el cea mai bună alegere posibilă în momentul de față.
    10 15
  • The Dot
    Interesanta alegerea celor de la Ferrari. Faptul ca unul dintre piloti are un contract pe 5 ani, iar celalalt pe 2, arata exact cine este vazut ca prim pilot de echipa italiana. Desigur daca Sainz va arata mai bine pe pista decat Leclerc atunci poate se va schimba ceva, dar mai intra in calcul si daca il vor lasa.
    Imi place si alegerea lui Ricci. Partea mai putin buna pentru el si McLaren e ca vor schimba motoristul, iar asta va intarzia performanta, presupunand ca McLaren va performa mai bine cu motoare Mercedes.
    Ramane de vazut cine se duce la Renault. Pe Vettel nu il vad acolo pentru ca singurul lucru pe care Renault i l-ar putea oferi, sunt banii si nu cred ca dupa ce ai castigat cat a castigat Vettel pana acum, te mai intereseaza acest aspect atat de mult, mai ales cand ai cativa copii acasa si vrei sa-i vezi crescand. Asa ca la prima vedere cred ca se va retrage la sfarsitul sezonului.
    Mai de graba vine Alonso la echipa franceza, dar sansele la a castiga ceva sunt reduse asa ca daca revine in F1 o va face strict pentru bani.
    11 5
  • Misto clipul facut de Carlos Sainz pentru fanii echipei Mclaren..Welcome to Mclaren, Daniel Ricciardo
    6 1
  • Costel
    deciziile scuderiei din ultimele 48 de ore cat si traiectoria ferrari pentru 2021&2022 stabilita in cel mai amatoristic stil cu putinta mie mi-or pus capac , arde si-n prezent carnea pe mine iar in viitoru' imediat aproape sigur numa' pielea cand observ gafele succesive savarsite tocmai de cei care-s primii responsabili la Maranello sa ofere viziune si sa vegheze la fainul mers al scuderiei!

    la care personalitate si talent faci referire mattia?

    cumva a aceluia care si-o construit intregul palmares in F1 prin bunovointa si generozitatea lui sebastian , izbanzile monegacului de la Spa si Monza in 2019 nefiind cumva taman rodul astruismului desavarsit a cvadruplului campion german a carui abordare categoric paterna i-o oferit atat lui leclerc dar si noua celorlalti inedita posibilitate sa ascultam anu' trecut de doua ori imnul monegasc in 70 de ani de F1?

    la care obiective te referi binotto ?

    intra-n detalii te rog, asta numai pentru a inlatura aparentul "mister" ,
    iti permiti cumva team-principal-ule sa promiti solemn tifosilor ca-n sezoanele 2021&2022 ferrari n-o sa paraseasca sub nicio forma top3 in clasamentul constructorilor ?
    asta deoarece in ultimii 5 ani tin sa te anunt ca scuderia o devenit de 4 ori vice-campioana mondiala alaturi de sebastian vettel !!!
    11 13
  • Costele tot bulversat esti.
    Gata revino-ti,Vettel e paaaa.
    Iar daca Ferrari nu au fost in stare sa il aduca pe Riciii in locul lui,mu o sa vezi prea curand campionate castigate de Ferarri
    10 8
  • Sergiu
    Benson are un articol unde este explicata foarte bine aventura lui Vettel la Ferrari si cauzele care au dus la esec. Comparat cu Hamilton, Alonso si Schumacher, Vettel e intr-o liga inferioara. Asta o spun cei care au lucrat cu acesti piloti.

    "Inside the team, though, there were already doubts. Vettel, some at Ferrari felt, was not on Alonso's level as a driver. They will have had a detailed view of this, but from the outside the telling piece of information was that Vettel's advantage over team-mate Kimi Raikkonen was nowhere near as big as Alonso's had been in 2014." A. Benson
    11 3
  • Oare Costel e real? Oare o avea și el vreo Vulpița? :))
    Saracul Costel, încă mai crede că Vettel e mare campion, încă n-a aflat că are 4 titluri-fake. Se pare că Costel a rămas în urmă, să-l anunțe cineva că în 2020 îl va aștepta pandemia coronavirus :))
    Cică Leclerc a câștigat prin bunăvoința lui Vettel =)))) Da, și Hamilton a luat titlul anul trecut prin bunăvoința celorlalți 19 piloți :))))))
    Numai generoși în F1, un fel de Rai pe pământ.
    Cică mare performanță că Ferrari a terminat pe 2 cu Vettel =))))) Ce să mai spunem de vremurile în care Schumacher se bătea la titlu cu un tractor Ferrari sau, mai recent, când Alonso a făcut același lucru în vreo 2 ani, luptând până în ultima cursă. :)))))
    Culcă-te, Costele! Lasă Ferrari, că e prea complicat pentru tine. Retrage-te și tu împreună cu Vettel :)))
    15 11
  • @Carlos Sainz

    Benvenuti!
    Forza Ferrari!
    7 2
  • @costel
    Cred ca o sa-ti fac o bucurie daca citesti acest articol
    https://www.express.co.uk/sport/f1-autosport/1282129/F1-news-Mercedes-Sebastian-Vettel-2021-Lewis-Hamilton-team-mate-Ferrari
    7 3
  • Sergiu
    Comparat cu Schumacher, Hamilton si Alonso, Vettel este:
    1) Schumacher = 7
    2) Hamilton = 6
    3) Vettel = 4
    . . . . . . .
    4) Alonso = 2
    7 4
  • Ar fi ceva. Concediat de la Ferrari si fara vreo sansa reala sa ia titlul cu Ferrari, sa ia mai apoi titlul cu Mercedes.
    1 7
  • Costel
    @@costel,

    multam pentru articol, adevaratii consumatori de F1 stiu intotdeauna ce-si doresc nu neaparat pentru ei insisi ,nicidecum pentru a-si hrani propriile parti-pris-uri , ci tocmai pentru suspansul si dezirabilitatea competitiei, asta fiindca dupa ce ferrari o "reusit" sa construiasca un autentic *drim-tim* incepand cu ianuar viitor si ale carui roade is lesne de anticipat chiar si de-un inocent, salvarea marelui circ, ipotetica la aceasta ora si din pacate de-a pururi , poate apare numai dintr-o disputa interna la Benz intre doi colosi ai pilotajului: sebastian vettel si lewis hamilton
    2 4
  • Costel
    @ferr-easca-te D-zeu de obezitate dupa atata hlizeala,

    asta numa' fiindca-i considerata de OMS taman comorbiditate la covid si parca-i suprema belea pentru bunu' mers al AM-motorsport ca taman tu sa intri-n zona de risc iar apogeul fatalitatii atat pentru tine dar si pentru noi ceilalti deopotriva sa fie reprezentat tocmai lipsa bifarii a macar unui live cu "drim-timu' " ferrari in martie viitor !

    si ca sa-ti certific ca-s un consumator docil de F1 iata ca-s dispus nu numa' sa-ti urmez sfatu' si sa ma indrept obedient spre culcare , de-acu' intru-n hibernare de-a dreptul pan' la primu' galop de sanatate al SF1000 desfasurat pe niste pasuni alpine austriece strunit evident de-un jocheu de exceptie: sebastian vettel
    10 5
  • @ sergiulica, in afara de acel 4 din dreptul lui fetelica nu poate fi comparat cu niciunul din cei pe care i-ai trecut acolo. E cel mai slab campion mondial din ultimii 30 de ani. Doar echipa si geniul lui Newey l-au putut face campion. Masina aia a fost 4 ori la rand cea mai buna. Mercedes a mai tusit putin in 2018 si ceva in 2019. Sa-l compari cu Schumacher...e ridicol.
    5 4
  • O alegere mai proasta nu a putut face Ferrari. Nu o sa castiga niciun titlul cel putin 3 ani, pana cand se va retrage Hamilton.
    Englezul il mananca viu pe Leclerc la micul dejun, despre ce vorbim??
    Apoi mai este un Verstappen care este peste Leclerc. Sa nu uitam ca Mclaren va trece de la anul pe motoare Mercedes si va fi si mai puternic, plus ca va fi acolo si un pilot foarte bun si experimentat, Ricci. Deci, le va fi foarte greu celor de la Ferrari sa castige vreun titlu in urmatori 3-4 ani.
    7 6
  • @Costeluș Să dea domnu să câștige Vetelică titlul, dar la categoria pensionari... Poate de la anul îl vezi în Cișmigiu jucând table. :))
    6 1
  • THE SPINNING GERMAN
    Cata jale si planset ca pleaca championu, pe grupurile romanesti de fb! :))-oare unde s-o duce degetica? Cica la Mercedes ar vrea da, acolo e jupanul Hami, mi-ar place sa-l vad cum si-o ia la greu, cred ca ar fi sub Bottas ca prestatie. Binotto deja spune ca Sainz e formula castigatoare cu care vor lua titlul. Stie el ceva...
    5 2
  • hahaha
    teh-race.com "Sursele noastre indică faptul că nu a fost făcută nicio ofertă pentru Vettel, deoarece șeful Ferrari, Mattia Binotto, s-a gândit deja la Vettel după un sezon din 2019 care a prezentat mai multe puncte de conflict în combinația Vettel / Charles Leclerc - cel mai infam în Brazilia unde perechea a luat contact , ceea ce duce la pensionarea ambelor mașini."
    https://the-race.com/formula-1/ferrari-never-offered-vettel-a-new-contract/
    2 0
  • Iar efectul de domino din F1 continua
    https://www.eurosport.ro/formula-1/inca-o-mutare-spectaculoasa-in-formula-1-fernando-alonso-revine-in-marele-circ_sto7749551/story.shtml
    1 0
  • Doar la pachet cu Briatore, Alonso si Renault vor fi ce au fost ...
    12 1
  • Cand te gandesti ca Marinescu al nostru a fost coleg cu el si a facut fata cu brio..ce inseamna numele Sainz ar fi bine sa faca fata la Ferrari eu personal as fi vrut un Perez sau chiar Ocon!
    4 1
  • si cu Piquet Jr, desigur
    1 0
  • Si cand te gansesti ca Sechelariu a fost coleg cu Marinescu si a facut fata cu brio. Ce inseamna numele Sechelariu... Si ce inseamna sa-ti faca tata circuit public dar personal cu bani publici.
    5 0
  • Pentru Costel
    https://www.eurosport.ro/formula-1/adevarul-despre-ruptura-dintre-ferrari-si-vettel-un-singur-alt-pilot-a-fost-luat-in-calcul_sto7751209/story.shtml
    0 0
  • @Radu,
    din cate stiu Briatore are interzis in F1 de la acel eveniment urat, parca din Singapore 2009 sau 2008, cand Senna a intrat voit in gardul de beton pt. a intra safety car-ul si ca Alonso sa schimbe gumele sub SC si sa iasa tot pe prima pozitie, era pe locul 1 in cursa dar nu intrase la boxe
    Deci Briatore intr-o pozitie oficiala in F1 exclus
    2 1
  • Neutru
    Piquet jr,Senna murise de mult.
    3 0
  • Costel
    Neutru ,
    is convins de faptul ca @Flo..rentina face o confuzie minora si cert tolerabila doar intre doi juni brazilieni la sfarsit de prim deceniu al mileniului trei , Nelsinho si Bruno si cam atat , incursiunea ta in prin anii '90 nefacand altceva decat sa-i genereze mult prea multe dificultati
    2 0
  • @neutru,
    I dreptate , era Piquet jr, , dar ma referisem, logic, la Bruno Senna, nepotul marelui Ayrton.
    Te-ai cam grabit
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru