Bugatti a început livrările hypercar-ului Divo: producție limitată la 40 de unități și preț de 5 milioane de euro

de Cornel Șocariciu
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bugatti a anunțat startul livrărilor hypercar-ului Divo și a pregătit și o galerie foto din timpul evenimentului. Noul model este echipat cu motorul de 8.0 litri cu 1.500 de cai putere.

În vara anului trecut, Bugatti a prezentat noul Divo. Modelul constructorului din Molsheim folosește același motor de 8.0 litri cu 1.500 de cai putere disponibil și pe Chiron, însă plusează cu o serie de elemente aerodinamice noi și cu modificări speciale care sporesc comportamentul dinamic.

Acum, oficialii Bugatti au anunțat că au fost livrate primele exemplare Divo. Evenimentul a avut loc la Molsheim, iar reprezentanții constructorului au publicat și o galerie foto cu exemplarele pentru clienți.

Toți clienții lui Divo sunt proprietari de Chiron, iar prețul de vânzare stabilit a fost de 5 milioane de euro.

"Divo marchează un nou punct important în istoria Bugatti. Acum, hypercar-ul va fi introdus în cărțile de istorie alături de Veyron și Chiron. Modelul machează o nouă eră în cadrul Bugatti, o eră dedicată manufacturii moderne. Cu ajutorul lui Divo am reușit să dăm naștere unui piese de artă pe care orice colecționar Bugatti trebuie să o dețină", a declarat Stephan Winkelmann, președintele Bugatti.

Numele noului hypercar dezvoltat de producătorul Bugatti provine de la Albert Divo, un pilot francez care spre finalul anilor 1920 s-a impus de două ori în celebra cursă de la Targa Florio cu un model Bugatti.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru