Bottas va pleca pole position în cursa de la Silverstone din fața lui Hamilton! Hulkenberg, locul 3 pentru Racing Point

de Daniel Popescu
Sambata, 08.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas va pleca din pole position în Marele Premiu al Marii Britanii după ce l-a învins cu numai 0.063 de secunde pe Lewis Hamilton. Nico Hulkenberg a obținut un excelent loc 3 pentru Racing Point.

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii au produs o serie de surprize pe circuitul de la Silverstone, cu excepția dominației celor de la Mercedes.

Valtteri Bottas a reușit să obțină pole position-ul cu 1:25.154, iar timpul său a fost cu numai 0.063 secunde mai bun decât cel al coechipierului său, Lewis Hamilton.

Interesant este că ambii piloți au utilizat pneuri medium în ultimul tur rapid al calificărilor, după un prim stint cu soft-uri în care Hamilton fusese mai rapid.

Surpriza plăcută a sesiunii a fost însă locul trei obținut de Nico Hulkenberg. Acesta va avea astfel oportunitatea să lupte pentru podium cu Racing Point la revenirea temporară în Formula 1 ca înlocuitor pentru Sergio Perez, după ce în cursa precedentă nu a luat startul din cauza unor defecțiuni tehnice.

Germanul a fost mai rapid inclusiv decât Max Verstappen, care a încheiat pe locul patru, iar pilotul celor de la Red Bull va începe cursa cu pneurile hard utilizate în Q2, spre deosebire de pneurile medium folosite de restul piloților din top 10.

Daniel Ricciardo a ocupat locul 5 pentru Renault și va fi urmat de Lance Stroll (Racing Point) și Pierre Gasly (AlphaTauri). Ferrari s-a mulțumit cu un loc opt obținut de Charles Leclerc, în timp ce a cincea linie este ocupată de Alexander Albon (AlphaTauri) și Lando Norris (McLaren). 

Esteban Ocon va pleca de pe locul 11 pentru Renault, însă surpriza celei de-a două părți a calificărilor a fost eliminarea prematură a lui Sebastian Vettel, care va lua startul doar de pe locul 12 pentru Ferrari.

Germanul va fi urmat de Carlos Sainz (McLaren) și Romain Grosjean (Haas), în timp ce George Russell a reușit să ajungă în Q2 și va pleca de pe locul 15 pentru Williams. Daniil Kvyat a fost primul sub linie pentru Toro Rosso în prima parte a calificărilor și va fi urmat pe grila de start de Kevin Magnussen (Haas) și Nicholas Lafiti (Williams).

Ultima linie a grilei de start este monopolizată de Alfa Romeo Racing prin Antonio Giovinazzi și Kimi Raikkonen.

Marele Premiu al Marii Britanii va avea loc duminică cu începere de la ora 16:10.

MAREA BRITANIE - REZULTATE CALIFICĂRI:

Comentarii (28)

  • Rugaminte catre Look tv! Aduceti-o pe Viorica Dancila langa Berti Panaiot! Valentin Raducan sa mearga la logoped! Nu intelegem ce spune saracul!
    7 7
  • Ha ha ha, i-a dat Bottas jos ranjetul lui Hamilton. 0.063 e un numar care va ramane mult timp in capul lui Hamilton.
    20 8
  • The Dot
    Atunci cand vii din vacanta si esti p3. Bravo Hulk!
    Interesanta grila de start. Verstappen va pleca pe hard maine, Hamilton, Bottas si Ricci pe medii si restul pe soft.
    Ferrari e fix in no man's land. Nu-l vad bine pe Harry Potter.
    Abia astept anul viitor sa-i vad pe Norris si Ricci cu motoare Mercedes!
    Russell a trecut din nou de q3.
    Bravo Bottas!
    13 2
  • Calificari cu rezultate normale! Dar spuneti-i acestui "mare" comentator de la GigiSport, Putinica sau cum naiba il cheama, ca a ridica in slavi un pilot, adica Hulkenberg, care are pe mana a doua masina ca valoare in F1, se numeste prostie! Cred ca de la faptul ca si- taiat coada de cal i se trage! Nu prea il mai duce capul! Probabil ca si el daca era in acel Racing Point, termina in primele 5 fara sa se fi suit in acea masina niciodata! Un prost de comentator si un subiectiv de asemenea! Lasa-ti coada mai Putinica ca sa te duca capul in continuare! Daca il cunoasteti careva, transmiteti-i! In rest, calificari fara istoric! Plictiseala la superlativ!
    12 19
  • Costel
    reiterez, SF1000 = GP2 car !!!

    jos palaria pentru Hulkenberg, un rezultat remarcabil in calificari......
    bafta maine lui Nico pentru un posibil prim podium in cariera!

    P.S. fuori Binotto!
    basta Camilleri !
    10 4
  • Costel
    @XYZ Totusi din sesiunile de teste si pana in prezent Stroll a parcurs poate peste 10000 de km cu masina aia in timp ce Hulk abia ce s-a urcat in ea.Asta nu este tocmai putin lucru.
    10 3
  • Putinica (sau tu) in masina aia, presupunand ca nu da in gard si ca poate merge decent o sa fie la 10 sec pe tur.
    3 6
  • Bafta Hulk. Sper din suflet ca maine vei obtine podiumul mult ravnit. Daca mergi constant si nu gafezi este posibil sa prinzi podiumul, cursa ii lunga iar Pirelli nu doarme, sper :) .
    12 1
  • hahaha
    @XYZ Pentru locul 3 Hulk este laudat de Verstapen, Rici, Motorsport si inca cativa care stiu cate ceva despre F1!
    12 1
  • Păi dacă pe Hammerică îl mai bate din când în când marele talent Bottas, cam ce i-ar face, la mașini egale, Verstappen, sau Leclerc ?
    15 4
  • Ofticat rău de tot cocalarul în parcul închis, mai avea putin si-l lua la pumni pe Bottas ! Rasism curat dom'le, un blond a batut un ciocolatiu ! In genunchi si cere-ti iertare, bai blondule !
    16 6
  • se pare că nu mai sunt Neutru
    Frumoasă cursa de formula 2 Depășiri fără și cu DRS, spectaculoase, băieți ambițioși, strategii bune și mai puțin bune, sport adevărat.Formula 3 a fost lipsită de spectacol.Calificări standard cu surpriza Hulk care arată încă o dată de ce câștigă(a câștigat)Hamilton.
    7 1
  • @Nea Costel
    Fuori Binotto, basta Camilleri ! Vettel for president !
    8 3
  • Verstappen, Neutru, nu conteaza, du-te si bate-l pe Hamilton pe masina lui si apoi deschide gura sa carcotesti. Da, Hamilton are masina. Ghici ce, in era RBR nu a avut. Poate ca intr-un campionat cu aceeasi masina pentru toti Hamilton ar fi castigat fiecare campionat din 2007 incoace. Ia numarati-le.
    0 1
  • "Fudulism" e termenul ce l-aș pune în dreptul lui Hamilton. Exagerează enorm și cred că ar trebui avertizat, însă nu știu cine ar fi mai bine s-o facă astfel încât să ia în calcul advertismentul.
    https://www.digisport.ro/f1/hai-gata-sunt-liber-sainz-replica-dura-pentru-hamilton-care-l-a-criticat-ca-n-a-ingenuncheat-pentru-blacklivesmatter-884992
    8 5
  • Ferrari sunt jalnici anul asta si ca tabloul sa fie complet fanii lor se bucura ca Bottas e inaintea lui Ham.
    Bre, rau ati ajuns!
    1 0
  • Anul asta, Ferrari sunt mai varza ca de obicei, si pentru ca tabloul sa fie complet, suporterii lor au ajuns sa se bucure ca Bottas ia un pole si nu Hamilton.
    Asa da!
    La mai mare!
    10 4
  • Comentariile de mai sus, sunt unul mai inteligent ca altul, probabil multi absolventi de Biotera.
    7 1
  • @The"Fudulism" e termenul ce l-aș pune în dreptul lui Hamilton. Exagerează enorm și cred că ar trebui avertizat, însă nu știu cine ar fi mai bine s-o facă astfel încât să ia în calcul advertismentul.
    https://www.digisport.ro/f1/hai-gata-sunt-liber-sainz-replica-dura-pentru-hamilton-care-l-a-criticat-ca-n-a-ingenuncheat-pentru-blacklivesmatter-884992scor, rupe bucăți din scaune și le aruncă fie pe teren, fie în suporterii echipei adverse. Ține-o tot așa, așa îți descrii părinții ce te-au crescut ținând cont că, "copacul după fruct se cunoaște".
    1 6
  • Scuze, pt.mesajul greșit de mai sus... originalul arăta așa:
    @The Dot/@Biotera/@:)), sau cine păsăricii mamii tale oi fi, tot te asemeni unui suporter fără minte rămâi, care plângându-i pipota nemulțumit de scor rupe bucăți din scaune și le aruncă fie pe teren, fie în suporterii echipei adverse. Ține-o tot așa,astfel îți descrii părinții ce te-au crescut ținând cont că, "copacul după fruct se cunoaște".
    0 9
  • The Dot
    ^
    Ce ai? Nu te baga lumea in seama?
    5 0
  • @The Dot, pe ambele pagini puțea de la o poștă că tot tu erai, fie că-mi scriai cu-n alt nume. Așa că, la fel cum le-am scris si altora, învață să minți dacă îți place s-o faci, totuși adu-ți aminte că e un păcat!
    3 4
  • Neutru
    Calmați-vă,azi avem curse.Ar trebui să dormiți noaptea să nu adormiți la ele.Știu căldura e de vină dar...Cred că postările agresive de mai sus au alți autori nu cei afișați.La articolul precedent un post nu-mi aparține dar nu-i nimic cineva se distrează.După calificările de sâmbătă Hamilton va fi stresat.V-a semna contractul pe orice sumă chiar mai mică decât a lui Botas, că Mercedes i-a arătat că-l poate înlocuii și tot va câștiga.Va(vor) găsi ceva motive,gen;copii din Africa,criza economică,Explozia din Liban sau cel mai bun va fi BLM.
    7 0
  • Neutru
    Dezvoltați-vă simțul umorului,nu mai luați totul așa de personal că nu-i vorba de voi și vă certați cu ecranul.
    8 0
  • @Neutru, mulțumesc pentru atenționare și-mi cer iertare!
    2 0
  • Nu numai ca Bottas i-a facut-o lui Hamilton, insa ar fi ceva ca Verstappen sa-l depaseasca pe Hamilton la start.
    1 0
  • @The Dot
    Vezi ca Biotera nu numai ca a absolvit summa cum laude, dar are si un doctorat in Sherlock Holmes.
    2 3
  • Costel
    Dom' DAV,

    observ datele din "cartonul" aflat deasupra noastra si n-am cum sa nu constat faptul ca bifati vulnerabilitatea in momentele astea in incercarea preponderent esuata de a distrage atentia asupra unui detaliu coplesitor, amanunt pe care eu imi permit sa nu-l ocolesc de multa vreme.....

    monegascul, fruntasul calificarilor din F1 in 2019 cu 7 pole position, surclasat ieri pana si de vestejitul Gasly?!?
    monegascul, viitorul luminos al scuderiei, in pierdere masiva de viteza taman la capitolul unde excela in 2019 ?!?

    Dom' DAV,

    sebastian vettel isi incheie in cateva luni al doilea mandat prezidential la Maranello, sase ani cu bune si mai putin bune, acu' daca s-o hotarat faptul ca Scuderia are nevoie de un imperator precum numa' monegascu' ii nicimacar eu n-am de ce sa ma mai impotrivesc, dar tre' sa-mi fac si datoria si sa avertizez toti fanii Ferrari sa aloce in anii ce vin niscaiva timp pentru traheotomii, is convins ca monegascul o sa ne ofere destule situatii/motive care pot fi depasite numa cu astfel de interventii
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru