Bottas și Hamilton, cei mai rapizi în atrenamentele de Formula 1 de la Silverstone

de Daniel Popescu
Vineri, 07.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și Lewis Hamilton au stabilit cei mai buni timpi în antrenamentele de vineri din cadrul Marelui Premiu al Marii Britanii, în care Nico Hulkenberg îl înlocuiește din nou pe Sergio Perez la Racing Point.

Mercedes își continuă fără emoții dominația în Formula 1 și în cadrul celui de-al doilea Mare Premiu desfășurat pe circuitul de la Silverstone în tot atâtea săptămâni, pe baza rezultatelor obținute în antrenamente.

În prima sesiune, cel mai bun timp a fost stabilit de Valtteri Bottas, care a fost cronometrat cu 1: 26.166 la o zi după ce și-a prelungit contractul cu Mercedes pentru 2021.

Finlandezul l-a surclasat astfel pe coechipierul său Lewis Hamilton, în timp ce următoarea poziție a fost ocupată de Max Verstappen. Nico Hulkenberg a ocupat locul patru pentru Racing Point ca înlocuitor pentru Sergio Perez, care a fost testat din nou pozitiv pentru Covid-19.

Charles Leclerc a smuls un loc patru Scuderia Ferrari în fața lui Alexander Albon de la Red Bull și a coechipierului său, Sebastian Vettel, în timp ce top 10 a fost completat de Daniil Kvyat (AlphaTauri) și Esteban Ocon (Renault). 

În a doua sesiune a fost rândul lui Hamilton să ocupe poziția fruntașă după ce a fost cronometrat cu 1:25.606, în timp ce Bottas a fost al doilea la mai puțin de două zecimi în spate.

Daniel Ricciardo a încheiat ziua pe locul trei pentru Renault și a fost urmat de Verstappen, în timp ce Stroll și-a adjudecat locul 5 pentru Racing Point în fața lui Hulkenberg.

Leclerc și-a trecut în cont locul 7 pentru Ferrari în detrimentul celor doi piloți de la McLaren (Lando Norris și Carlos Sainz), în timp ce top 10 a fost completat de Ocon. 

Calificările pentru Marele Premiu al Marii Britanii vor avea loc sâmbătă la ora 16:00, în timp ce cursă este programată duminică la ora 16:10.

Marea Britanie - Rezultate Antrenamente 1:

Marea Britanie - Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (19)

  • vettel la Balaceanca
    fetita si-a stricat masina
    5 8
  • Costel
    personal is multumit de ceea ce-o izbutit Ferrari azi,
    is pan' la urma 51 de tururi parcurse de sebastian vettel si 53 de monegasc in cele doua FP-uri .....

    chiar nu-i rau deloc, is peste 100 de tururi cumulate, evolutia ii indubitabila intr-o comparatie cu sincopa din urma cu sapte zile, Maranello nu numa' ca se afla pe o traiectorie in rampa cu dezvoltarea si validarea la pista a SF1000 da' ce ma bucura cu adevarat ii faptul ca Binotto&co or inteles in sfarsit ca progresul ii intotdeauna sinonim unei rampe...ascendente
    4 3
  • Neutru
    Pentru calificări și cursă primele trei locuri sunt rezervate.Gândiți-vă la celelalte și o să fie mai ușor.Nu uitați că mai sunt formule în concurs unde monoposturile au performanțe apropiate și piloții pot face diferența.Și MotoGP dar și acolo-i mare durere.La fel și cu Vettel lăsați-l în pace el se gândește la viitor,anul acesta nu-l mai interesează.La fel ați face și voi!
    6 1
  • Asistam la o competitie unde doua masini sunt de F1, iar restul de GP2 (daca o mai fi competitia asta). Nu degeaba, Alonso spunea acum cativa ani.."GP2 engine, GP2, engine.. Ahhhh...". Curand, toti vor spune la fel!
    6 3
  • corny39
    o pedeapsa blanda pentru racing point oricat s-ar stradui renault. poate si mercedes foloseste chestii ascunse iar FIA se face ca nu le vede sau poate nu stie. altfel nu s-ar explica diferenta intre ei si restul.probabil prin octombrie deja cele 2 titluri vor fi luate
    3 2
  • Neutru
    Între cele două curse din Austria, Hamilton a primit oferta de 40.ooo.ooo și a zis că-i prea puțin.Mercedes acum între cele două curse din Anglia a reânoit oferta cu o sumă mai mică și le-a amintit ambilor piloți că pot fi înlocuiți de Russell.Botas a semnat rapid dar Hamilton se mai gândește.
    8 3
  • De 7 ani vettel se gandeste la viitor. Merita si mai mult criticat pentru ca se gandeste la un viitor ce presupune tradare, mita, neloialitate si discriminare. Se duce sa se bata cu $troll si sa abureasca prostimea cum ca-i mare pilot. Pana acum a reusit. Fanii sunt mandri de vettel ca l-a lovit pe Hamilton in Baku, a eliminat 3 piloti de top dintr-o lovitura in Singapore, a terminat vocabularul de injuraturi in Mexic, a intrat in Kimi si a dat vina pe un Kvyat care nici nu l-a atins in China, si-a facut singur dreptate in Canada si a cersit componente de pe masina lui Webber.
    In prezent f1 este interesanta dar din cauza mizeriei pe care urmeaza sa o faca vetelica&$troll se strica rau competitia.Daca vettel semneaza cu aston martin o sa sarbatoresc fiecare intrare in gard a hotului.

    Astept cu nerabdare sa-i vad pe Hamilton, Bottas si Verstappen pe podium.
    6 6
  • @Neutru
    Nu te saturi de inventat minciuni
    7 2
  • Costel
    Russel merita un loc la Mercedes
    3 4
  • Neutru
    Eu le găsesc pe net,tu de unde ai dedus că-s minciuni?Vezi doar osanalele aduse„recordmenului”?Am văzut pe unul care ia pus pe cap coroana și probabil îl vrea rege.Nu mă deranjază grădina-i mare și e loc pentru toți.Dacă deranjez eu scrie și dispar,voi continua doar să citesc despre F1 cum am făcut și în trecut.Netul are multe de oferit.
    4 2
  • The Dot
    Toto i-a suparat se pare pe amicii italieni cu declaratia sa, si anume ca el si Hamilton se vor duce pe Marte sa caute noi provocari.
    Masinile Mercedes vor avea o potcoava pe nas, la cursa din weekend-ul acesta, ca tribut adus lui Sir Stirling Moss.
    Renaul, Ferrari si McLaren au facut apel la decizia FIA vizavi de Mercedesul Roz si franele sale.
    Mercedes cica nu vrea sa semneze acordul Concorde care are ca data limita 12 august, pentru ca cica vor mai mult cascaval si drept de veto precum Ferrari. (apropo va aduceti aminte cand ziceati ca regulile in F1 sunt facute pentru Mercedes? eh, Ferrari are drept de veto in caz ca nu le convine ceva).
    4 4
  • @Neutru
    Internetul e plin de fake news. Nu trebuie sa crezi tot ce citesti.Nu deranjezi, poti sa postezi in continuare despre teoria conspiratiei sau despre ce vrei tu.
    5 1
  • @The Dot, or avea Ferrari drept de vot dar Formula1 e ca o SCA unde toți acționarii au drept de vot, însă directorul este cel cu peste 50% din nr.-ul total de acțiuni iar semnătura finală a contractelor lui îi aparține. Așa și cu Mercedes vs alte echipe cu drept de vot, cum îți place ție să le numești.
    2 3
  • @FanF1
    Scuza-ma, dar ai scris numai aberatii mai sua.
    Ferrari are drept de VETO, care nu e acelasi lucru cu dreptul de vot. Nicio alta echipa nu are drept de veto in F1.
    "Directorul" unei societati poate avea orice numar de actiuni, sau poate sa nu aiba niciuna.
    Echipele din F1 nu sunt nici comanditati si nici comanditari.
    2 3
  • Neutru
    Hamilton e piesa de baza in echipa aia. Fara el le ia Verstappen mancarea de la nas. Nu poti sa risti sa il inlocuiesti pe Hamilton cu oricine.
    0 4
  • @@FanF1,
    -eu nu scriu aberații în "sua" cum îmi precizezi tu mai sus;
    -și prin drept de vot și prin drept de veto poți să te opui unei persoane sau unei idei (sau poate că tu, înainte de a vota, primești șpagă de la cineva și atunci se schimbă ideile);
    -SCA este compusă din două părți: comanditați și comanditari (intră pe Google și dă-i "searce" la părți SCA);
    - eu nu am zis că echipele din F1 sunt astfel de părți ci că au un rol asemănător (a fost vorba doar de o comparație).

    Ia și învață, copile, cum și eu 4 ani la un liceu economic am studiat comerțul, economie, contabilitatea ș.a. și am luat Bac-ul apoi cu 9.90 am luat diploma de Drept la Universitatea Bioterra București de lângă aeroportul Băneasa, facultate unde Dreptul Civil și Dreptul de Procedură Civilă îți va defini toate tipurile de contracte și-ți va arăta drepturile și obligațiile părților contractante.
    0 2
  • Biotera
    :)))))))))))))
    :)))))))))))))
    :)))))))))))))
    Bravo mestere!
    0 0
  • Biotera
    Acum vreo 15 ani ma duceam la examene acolo pentru un prieten care era plecat "pe barci" sa faca un ban. Ceva...inginerie zgarci. Biotera!!! :)))))
    Si nu am si nu am avut nici cea mai mica pregatire in domeniul ala.
    Auzi la el, Biotera! :)))))))))))
    0 0
  • Înteleg mesajul, unul specific românesc: când nu arăți ce poți românul zice "uite-l și pe prostul ăsta", când îi arăți, "ia uite a-l d...u ce mare se dă!". Treaba ta că-ți place să te iei de mâna cu d...u cu tot felul de minciuni, hoții, înșelăciune s.a., eu în anii tinereții m-am bazat pe "justum" (dreptate & adevăr)!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru