Bottas și-a prelungit contractul cu Mercedes pentru sezonul 2021: "Visul meu este să devin campion mondial"

de Daniel Popescu, Foto: Mercedes-Benz
Joi, 06.08.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas și-a prelungit contractul cu Mercedes pentru sezonul 2021 și consideră că echipa germană îi va oferi cea mai bună oportunitate pentru a-și îndeplini visul de a deveni campion mondial.

Cu numai o zi înainte de startul celui de-al doilea Mare Premiu de la Silverstone din acest sezon, Mercedes a anunțat semnarea unui nou contract cu Valtteri Bottas.

Echipa germană susține că finlandezul va rămâne la echipă "cel puțin până la sfârșitul sezonului 2021", element care sugerează că noul acord este pe un an, dar cu posibilitate de prelungire în funcție de performanțe.

Mercedes a risipit astfel speculațiile anterioare cu privire la un posibil acord cu Sebastian Vettel, care între timp s-a reorientat spre negocieri cu Racing Point.

"Sunt foarte fericit că voi rămâne la Mercedes în 2021 și că voi construi pe baza succesului de care ne bucurăm deja împreună. Mulțumesc tuturor pentru sprijin și încredere. Sunt foarte mândru să reprezint și anul viitor această echipă grozavă în călătoria noastră", a declarat el.

După primele patru curse din acest sezon, Bottas are de recuperat 30 de puncte în fața coechipierului său Lewis Hamilton, parțial ca urmare a locului 11 obținut în cursa precedentă din cauza unei pene, într-un moment în care concura pe locul doi.

Pilotul rămâne încrezător că are șanse la titlu în acest an și, mai ales, în sezonul următor.

"Visul meu a fost dintotdeuna să devin campion mondial. Sunt în lupta pentru titlu în acest an, iar noul acord cu Mercedes mă pune în cea mai bună poziție să lupt pentru trofeu și în sezonul următor. Voi da tot ce pot în acest an. Pana din weekendul trecut m-a afectat în lupta cu Hamilton, dar sunt determinat să revin în acest weekend", a adăugat el.

Contractul lui Lewis Hamilton expiră de asemenea la sfârșitul acestui sezon, însă este de așteptat ca britanicul să semneze un nou acord pentru 2021.

Via Mercedes

Comentarii (9)

  • Costel
    la ce elevatie colosala de disciplina si de eficienta or ajuns astia de la Benz in ultimii ani parca-s capabili sa detina deja in organigrama de la Stuttgart/Brackley si un departament de evaluare a viselor, reveria recenta a lui Bottas fiind analizata si reanalizata pe toate fetele/fatetele de catre Toto&Ola pentru a se decide daca merita cu adevarat sa prinda contur in realitatea marelui circ sau daca se impune sa respecte doar statutul de iluzie.....

    pana la eventuale precizari suplimentare dinspre respectiva *comisie* is cu rugamintea sa nu-i frangeti visul inca de azi in stilul brutal&clasic AM, sa-i oferim cu totii posibilitatea anodinului finlandez sa viseze, sa viseze frumos......
    7 5
  • Unele articole (si comentariile aferente) sunt lizibile (de ex. http://www.automarket.ro/brands/renaulttech/cutia-de-lego), la altele (cum e asta) sunt sterse, litere prea mici, prea subtiri.
    8 1
  • Dacă pleca, mă întreb ce echipă s-ar grăbi să-l ia, care și-ar permite să-l ia înafară de Ferrari sau Red Bull și de ce ar accepta el o sumă mai mică fie că i s-ar asigura postul de pilot prim? Așa că mai bine stă în umbra britanicului, la echipa regină din ultimii ani ce-i oferă milioane bune de dolari/euro pe an.
    5 0
  • Voi ati observat ca Botas in ultimele 3 sezoane a avut un start foarte bun, cu victorii, insa pe parcurs pierde teren in fata lui Hamilton?

    Avand in vedere avansul imens pe care-l are Mercedes in fata celorlalte echipe, nu credeti ca Botas este tinut in frau, prin diferite metode?
    10 3
  • The Dot
    @Cyrus

    Poti sa fii sigur. De fapt tot ce implica F1 este o farsa. Rivalii Mercedes sunt faultati de FIA si tocmai de aia fac masini proaste, iar rivalii lui Hamilton la randul lor sunt tinuti in frau de fortele obscure care conduc lumea. A se vedea Alonso, care putea castiga nu 6 campionate ca Hamilton, ci 12 daca il avea tot timpul coleg pe Piquet Jr, sau Vettel care a mers tot timpul ca un metronom si nu a facut nicio greseala in momentele cheie. Bineinteles ca valoarea lui Bottas este deasupra celor 3 mentionati si tocmai de aceea arienii de la Mercedes cauta tot felul de tertipuri obscure ca sa-l tina in frau pe Hamilton. Am auzit ca masina lui Bottas are jumate din rezervor, zahar.
    Hai ca ne auzim duminica dupa festivitatea de premiere. Barfele spun ca Hamilton va primi 3 cupe, cate una pentru fiecare din masinile cu care el, Bottas si Toto s-au jucat pe Silverstone. Oare o fi legal? Dar ce mai conteaza?
    6 4
  • Cheater
    Bottas, tu visezi baiete. Cum sa fi tu campion cat timp il ai acolo pe Hamm? O sa fi vesnicul locotenet precum au fost si altii de nivelul tau mediu.
    5 2
  • A visa este gratuit! Viseaza cat vrei! Dar trebuie sa-l mai intrebi si pe Toto Wolf! Iti da doua palme si te-ai trezit! Din castigator in vis, te trezesti sluga permanenta! E simplu!
    5 0
  • Vesnicul locotenent
    Tifosii stiu mai bine cum e cu locotenetii Rubens,Irvine,Massa.
    Iar daca nu accepta sa fie locotenenti Ferrari isi bate joc de ei cu strategia gen Kimi,Charles tot ca sa iasa pilotul nr.1 in fata gen VITELUL
    6 5
  • Neutru
    Paradox; Toți aveți dreptate.Verde pentru toată lumea. Apreciez simțul umorului The Dot,la fel și observația lui jaffa6g.Nu trebuie să uităm„talentul”Ferrari de a se faulta singuri și atunci când adversari îi lasă în pace.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru