Bottas, cel mai rapid în antrenamentele de vineri din Abu Dhabi: sesiuni cu accidente pentru Vettel și Leclerc

de Daniel Popescu
Vineri, 29.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Valtteri Bottas a fost cel mai rapid în ambele sesiuni de antrenamente libere de vineri din Abu Dhabi, în care Sebastian Vettel și Charles Leclerc au fost pe rând victimele unor accidente ușoare.

Valtteri Bottas a început în forță Marele Premiu din Abu Dhabi, ultima etapă a sezonului 2019 al Formulei 1.

În prima sesiune de antrenamente, pilotul echipei Mercedes a fost cel mai rapid după ce a fost cronometrat cu 1:36.957 și l-a devansat cu o jumătate de secundă pe Max Verstappen.

Între timp, coechipierul său Lewis Hamilton a obținut locul trei, în fața celui de-al doilea pilot al echipei Red Bull, Alexander Albon. Cu numai două minute înainte de finalul sesiunii, Sebastian Vettel a pierdut controlul volanului în virajul 19 și și-a avariat ușor monopostul.

Cea de-a doua sesiune s-a desfășurat după coordonate asemănătoare, cu Bottas din nou cel mai rapid după ce și-a îmbunătățit timpul la 1:36.256 în fața coechipierului Hamilton.

Ferrari nu a fost lipsită de emoții nici în această sesiune, însă acum a fost rândul lui Leclerc să lovească barierele de protecție în același viraj 19 ca și Vettel. Chiar și așa, monegascul a ocupat locul trei în fața lui Vettel, în timp ce Red Bull și-a asigurat următoarele dua poziții prin Verstappen și Albon.

În ciuda performanțelor de vineri, Bottas va pleca din spatele grilei de start, întrucât a înlocuit motorul cu combustie și alte componente ale unității de propulsie.

Calificările pentru Marele Premiu din Abu Dhabi vor avea loc sâmbătă la ora 15:00, în timp ce cursă este programată duminică la ora 15:10.

Abu Dhabi: Rezultate Antrenamente 1:

Abu Dhabi: Rezultate Antrenamente 2:

Comentarii (3)

  • Costel
    nu-i menirea mea sa-i cautionez posibila eroare apatinandu-i lui sebastian vettel in virajul 19 din FP1 pe o pista negumata suficient dar nici nu pot sa asist indiferent cand ii de pus in balanta comportarea similara a lui Arsenie Boca in acelasi pacatos viraj in FP2 de aceasta data cand aderenta o fost mult imbunatattita fiindca monegascul n-are nicio scuza la limita suportabilitatii care sa mai poata fi livrata mass-media si asta deoarece datele problemei is prea distincte in ceea ce-i priveste pe cei doi piloti ferrari pentru a nu putea fi evaluate optim si musai echidistant chiar si de posibili rauvoitori intr-ale F1 fiindca oi constatat de un an de zile ca pe AM nu lipsesc chiar cu desavarsire :

    1-un pilot sosit in UAE cu doar cateva ore inaintea antrenamentelor ;

    2- o partenera de viata aflata in perioada lauziei lasata singura pe un alt continent ;

    3- lipsa efectiva a adaptarii la fusul orar din orientul mijlociu , cele 3 ore diferenta nefiind chiar de lepadat chiar si pentru un atlet exemplar asa cum ii sebastian vettel;

    pentru Arsenie Boca ii vreun argument pardonabil ?
    ......aaahh , niciunul in afara de cele enumerate de mine poate de prea multe ori pe parcursul acestui sezon
    11 15
  • @costel
    Dar ce il tot pupi in ...pe Vettel? Te cam oftici ca il bate la fundulet Charles?
    16 8
  • THE SPINNING GERMAN
    pe fetal il cam doare in dos, la cat si-o capata, sincer, cum e pilotul asa-i si fanul....ridicol.
    6 10

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru