Bosch extinde centrul de inginerie din Cluj cu o nouă clădire pentru 500 de angajați: investiție totală de 30 de milioane de euro

de Paul Cosma
Vineri, 10.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bosch a anunțat extinderea centrului său de inginerie din Cluj după inaugurarea unei noi clădiri în care lucrează peste 500 de angajați ai companiei. Investiția totală în proiect a ajuns la 30 de milioane de euro.

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii și servicii, a inaugurat oficial o nouă clădire de birouri a Centrului de Inginerie din Cluj.

Lucrările de construcție au început în martie 2018 și au fost finalizate în luna februarie a anului 2020. Investiția totală în proiect a atins pragul de 30 de milioane de euro.

Noua clădire acoperă o suprafață totală construită de 17.500 de metri pătrați, cu peste 10.000 de metri pătrați de spații de birouri moderne. Clădirea de birouri de ultimă generație este situată în campusul de software DaVinci Plaza și găzduiește peste 500 din numărul total de aproximativ 800 de angajați ai Centrul de Inginerie din Cluj, relocați din alte clădiri de birouri din localitate.

Centrul de Inginerie Bosch din Cluj colaborează cu alte centre de cercetare şi dezvoltare din rețeaua globală Bosch, dar şi cu fabrica locală din Jucu.

Potrivit Bosch, inginerii din Cluj dezvoltă produse cu “competențe înalte în software, hardware, ingineria fiabilității şi mecanică”, dar și tehnologie pentru conducerea autonomă și vehiculele electrice.

Via Bosch

Comentarii (8)

  • 439826728
    ma bucur sa mai aud si vesti bune din romania!!!
    mult succes le doresc!
    10 0
  • Edikkk
    Condiţia ar fi să nu îi plătească cu firmituri sau banane
    7 3
  • Bogătanu
    Sa fie intr-un ceas bun si sa auzim de cat mai multe investitii din astea.
    Edikkk, salariul mediu intr-o firma din asta e in medie de 2-3 ori mai mare decat salariul mediu pe economie, conditiile de munca si dotarile cu echipamente si aparataj sunt foarte bune.Tu n-ai cum sa stii lucrurile astea asa ca ti le zic eu.
    Bosch Romania se ocupa atat cu dezwoltarea de software cat si cu R&D pentru echipamente de injectie ale motoarelor Otto si Diesel.
    Au de asemenea si proiecte pentru sisteme de propulsie cu pile de combustie si cred ca si pentru sisteme cu baterii.
    9 3
  • Asteptam cu mare nerabdare si investitiile coreene si japoneze, ca nemtii doar jecmanesc.
    14 2
  • Edikkk
    Dle Bogatanu depăşesc măcar 19€ pe oră, minimul din Danemarca?

    Sau minimul 19$ pe oră din fast food SUA ?

    Că altfel degeaba sunt ingineri R & D spus pompos la o firmă foarte mare, dacă ei emigrează ca necalificaţi şi caştigă mai mult ca inginer cu termene limită şi stres în România !!!

    Ce draq dle

    Adică POATE ACEL INGINER R&D MARE COMPANIE să aibă un salariu, din care să îşi permită

    1) casa pe teren, în rate credit ipotecare
    2) maşină nouă credit auto

    ?

    Doar din salariul lui / ei fără a lua în considerare soţia / soţul ?


    Dacă nu, este grav tare de tot !!!

    Adică un inginer R&D dacă nu îşi permite acest lucru - această normalitate - o viaţă !!!

    Ce draq să mai zică restul???
    5 8
  • @Edikk ...
    ma intreb si io ... de unde ai luat salariul ala de $19 / h in usa ?
    poate prin silicon valley ...
    din ce-am vazut, unde economia merge bine e si leafa minima mai ridicata ... dar nu cred sa fie chiar asa sus ...
    in tipul asta de comert lucreaza o gramada de elevi care au min 16 ani si-si procura ceva "malai" pt studii ... ca la ei scolile inalte ii indatoreaza pe 20-30 de ani ...

    drumuri bune s-aveti !

    PS: in RO, specialistii sunt platiti cum sunt ... dar aia din IT au lefuri bune ... nu la nivel de occident dar nu-s prea departe ... oricum, raportat la romani, asa cum s-a mentionat mai devreme, salariile-s buuuneee ...
    10 0
  • Bogătanu
    Edikkk, sunt curios de unde esti, unde locuiesti. Gandirea ta e de nivelul anilor 1990 gen nu ne vindem tara.
    Baiatule, daca Bosch dorea sa dea cuiva salariul din Danemarca nu mai venea in Romania. Facea pur si simplu investitia in Danemarca ca e la 200km de ei nu la 2000.
    Copile. Relatiile de munca stabilite intre angajat si angajator se facpe baza de contract. Atata timp cat oamenii raman la Bosch Romania si lucreaza acolo si se dezvolta, inseamna ca ei considera ca e avantajos si au un viitor acolo.
    Calitatea vietii nu depinde in totalitate de cati bani castigi pe ora. Intra in calcul si alte variabile. De exemplu tu ce-ai prefera. 1000E salariu la centrul R&D din Cluj sau 2000E la abatorul din Wiedenbrück. Care e statutul unuia care lucreaza ca inginer la Bosch Cluj si care e statutul celuilalt care e macelar? Ce viitor sau perspective are unul ci ce are celalalt? Ce cheltuieli are unul si ce cheltuieli are celalalt? Habar n-ai de chestiile astea si nici nu cred ca ti-au trecut prin cap. Daca tragi linie o sa vezi ca macelarul poate ramane cu mai putini bani la sfarsit decat inginerul si ca sa stranga si el ceva sta in conditii insalubre 10 in camera, fara familie, fara viata sociala, fara nimic. Pentru niste bani pe care apoi poate ii cheltuie si aiurea. Ti-as mai insira si alte lucruri de luat in calcul dar nu imi mai bat capul cu tine ca e tarziu si cred ca nu o sa intelegi mare lucru.
    Parerea mea e ca esti inca un copil necopt la minte care inca n-a dat piept cu realitatile si greutatile vietii. Naivitatea ta generata de cultura precara si lipsa cunostintelor in toate domeniile nu te opresc sa te bagi cu nonsalanta in discutii care te depasesc. Altfel nu-mi explic insistenta si siguranta ta in anumite directii. Ca si acuma. Fiindca lucrez in domeniu tin sa te asigur ca un inginer R&D din Romania are bani sa-si ia o casa pe pamant cu credit, nu chiar in centru si sa-si cumpere si masina noua, nu chiar mercedes, dar una decenta. Si au si bani sa merga in Grecia vara tot cu masina si la ski iarna in Austria tot cu masina. Intelegi acum de ce iti trebuie masina cu autonomie mare si cu timp de realimentare instant. Dar tu n-ai cum sa stii toate astea pentru ca n-ai masina, stai la parinti si nu esti dintr-un oras mare cuplat la economia globala printr-una sau mai multe multinationale care sa-ti dea o sansa sa evoluezi si sa iesi din pestera ta de unde nu vezi decat intuneric. Understood? Verstanden? Compris?
    Seara buna.
    9 4
  • Edikkk
    O parte din ce aţi scris este OK, o parte nu

    Când o să ajungeţi la pensie sau în altă situaţie, o să vă aduceţi aminte de ceea ce vorbesc.

    Mai vedem.

    Şi apreciez foarte mult oamenii, toţi din domeniu, care sunt fantastici şi duc România, prin muncă, în prosperitate şi evoluţie, doar că firmele încă gândesc la anii 1990 - să fac ieftin în România.

    Oricum România stă foarte bine şi deşi se putea mai bine (deh corupţia, politicienii) este OK. Puteam fi o Serbia sau Ucraina, mai grav, dacă nu eram în UE şi NATO.

    O zi bună dle Bogatanu, cu cea mai mare apreciere.
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru