BMW vrea să folosească doar energie regenerabilă în producția de baterii pentru mașini electrice: “Avem o înțelegere cu toți furnizorii noștri”

de Paul Cosma
Miercuri, 01.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW anunță că noile baterii pentru mașinile sale electrice vor fi produse doar cu energie din surse regenerabile, potrivit declarațiilor CEO-ului Oliver Zipse. “Avem un contract cu toți furnizorii astfel încât ei să folosească doar energie verde pentru a ne produce a cincea generație de baterii,” a spus șeful BMW.

Într-un interviu publicat pe site-ul oficial al companiei, CEO-ul BMW vorbește despre planurile privind “dezvoltarea durabilă” a constructorului german.

Oliver Zipse susține că BMW a reușit să scadă cu peste 40% consumul de energie pentru fiecare vehicul produs, respectiv să reducă deșeurile și emisiile CO2 cu 70%.

Potrivit CEO-ului, BMW va folosi în cazul mașinilor sale electrice doar baterii în a căror producție este utilizată exclusiv energie din surse regenerabile. Măsura vizează reducerea emisiilor prin renunțarea la bateriile ce sunt produse cu energie din combustibili fosili.

“Avem un contract cu toți furnizorii astfel încât ei să folosească doar energie verde pentru a ne produce a cincea generație de baterii,” a spus șeful BMW.

Anul trecut, producătorul german a comandat baterii în valoare de peste 10 miliarde de euro de la furnizori din Asia precum CATL sau Samsung SDI.

Noile baterii “verzi” vor fi folosite pentru SUV-ul electric iX3, ce va fi lansat în acest an, respectiv pentru iNext și i4 în 2021.

Via BMW

Comentarii (4)

  • a reușit să scadă cu peste 40% consumul de energie....

    in comparatie cu ce an? 1970?

    Declaratia e interesanta dar lipsita de valoare daca nu imi spune si perioada de referinta.
    7 0
  • George
    O initiativa buna, dar putin mirat: pe la inceputul anului afirmau ca dieselul are inca viata lunga:
    https://m.automarket.ro/stiri/oficial-bmw-motoarele-diesel-raman-in-gama-inca-20-de-ani-iar-cele-pe-benzina-vor-echipa-modelele-pentru-cel-putin-30-de-ani-95541.html
    Acum vor baterii de la chinezi si produc IX3 in China :))
    Cam ca politicienii romani: declaram ce vrem, ca unii o cred:))
    Deci conform BMW, ei vor mai VINDE MASINI cu motoare Diesel si in 2040.
    Hai sa o vedem si pe asta:))
    Oricum multi cumpara orice gogoasa daca e germana!
    4 4
  • ACE - Craiova
    Sa-i incurajam si sa-i felicitam pentru trei realizari importante, in domeniul masinilor electrificate:

    - BMW X5 PHEV 2020 cu autonomie electrica 67-87 km WLTP
    - BMW iX3 EV 2020 cu autonomie electrica 440 km WLTP si ...mai ales
    - BMW iNEXT 2021 cu autonomie electrica estimata 550-750 km WLTP
    9 2
  • Zau asa?! Si copii care muncesc la extractia de cobalt si litiu pentru baterii, tot energie regenerabia sunt? Sau sunt doar o resursa "disposable"?
    Ce-mi mai plac bogatii care cred ca toata lumea e plina de strazi bune, masini, alei, gazoane si supermarcheturi cu produse cu pret neglijabil in raport cu veniturile lor.
    Aa, si sa nu uit, lumea lor e plina de eoliene si panouri solare cu fum de termocentrala in fundal.
    4 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru