BMW introduce Android Auto fără fir: serviciul va fi disponibil începând cu a doua jumătate a anului viitor

de Cornel Șocariciu
Joi, 12.12.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW introduce serviciul digital Android Auto începând cu a doua jumătate a anului viitor. Prezentarea noului serviciu va avea loc în luna ianuarie în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas.

BMW Seria 5 a fost primul model de serie care a oferit o conexiune Apple Carplay pentru telefonul mobil fără ca acesta să fie "legat" cu un cablu la sistemul multimedia. În același timp, serviciul Apple Carplay a fost singurul de acest gen oferit de BMW.

Acum, producătorul german a anunțat că începând cu luna iulie 2020, toate vehiculele echipate cu sistemul de operare BMW 7.0 vor integra conexiune Android Auto fără fir. Prezentarea noului serviciu va avea loc în cadrul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas, eveniment care își deschide porțile în luna ianuarie.

Conform oficialilor BMW, în primă fază, serviciul Android Auto va fi disponibil clienților din 20 de țări.

Asemeni serviciului digital Apple Carplay, noul Android Auto pregătit de BMW permite "clonarea" principalelor aplicații de pe telefonul mobil în sistemul multimedia al mașinii. În plus, BMW menționează că informațiile vor fi afișate, într-o formă adaptată, atât la nivelul instrumentarului digital de bord, cât și prin intermediul Head-up Display-ului.

"Conexiunea perfectă a smartphone-urilor cu sistem de operare Android la modelele BMW permite clienţilor acces rapid la aplicaţiile şi serviciile lor favorite într-o experienţă mai sigură", a declarat Patrick Brady, vicepreședintele departamentului tehnic din cadrul Google.

Comentarii (3)

  • Adrian
    Mare mi-a fost mirarea recent, configurand un 4 GC, sa constat ca dispune doar de Apple car-play, si nici urma de Android Auto. Acum ce sa zic, BMW e pentru privilegiati. Nu stiu de ce se murdaresc acum cu Androidul asta pentru sarachii.
    3 1
  • andrei
    oricum nu e mare branza. iti rupe baterie in doua cand il lasi pe BT conectat continuu la android sau apple car play. da, stiu, il poti lasa la incarcat wireless in timpul asta. dar fa zilnic asta si dupa 1 an adio baterie.
    1 0
  • @andrei
    bateria este cea mai mica problema. peste un an va trebui sa platesti abonamentul la carplay sau la android auto. sau la amandoua.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru