BMW extinde utilizarea tehnologiei blockchain: proiectul PartChain permite o centralizare digitală a tuturor achizițiilor de componente

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Miercuri, 01.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW va extinde în acest an utilizarea tehnologiei blockchain în cadrul proiectului PartChain, care permite o centralizare digitală a achizițiilor de componente.

Constructorii auto utilizează numeroși furnizori de componente din întreaga lume pentru producția de mașini, iar acest lucru generează dificultăți în urmărirea originii sau a rutei de furnizare pentru anumite componente.

Pentru a simplifica procesul de achiziție, BMW a inițiat anul trecut un proiect pilot de digitalizare a proceselor care folosește blockchain, o tehnologie care a devenit populară ca urmare a faptului că stă la baza monedei digitale bitcoin. Prin proiectul PartChain, oficialii BMW au posibilitatea de a urmări mult mai ușor întregul lanț de aprovizionare cu componente de la numeroșii săi furnizori.

"În 2019, am derulat un proiect-pilot de succes pentru achiziţionarea de faruri. În acest an, dorim să extindem proiectul la un număr mare de alţi furnizori. PartChain permite colectarea şi tranzacţia de date în mod sigur şi sigur verificabil în lanţul nostru de aprovizionare", explică Andreas Wendt, membru în Consiliul de Administraţie al BMW şi responsabil cu reţeaua de achiziţii şi furnizori.

Pe termen lung, BMW își propune ca PartChain să fie utiliat pentru a urmări traseul tuturor materiilor prime importante de la exploatarea acestora în mine și până la topitoriile uzinelor.

Pentru a reuși acest lucru, germanii folosesc tehnologia blockchain împreună cu o serie de servicii cloud precum Amazon Web Services sau Microsoft Azure.

Anul trecut, proiectul a implicat doar două dintre cele 31 de uzine ale Grupului BMW, și anume cele din Spartanburg (SUA) şi Dingolfing (Germania), însă platforma va fi disponibilă în acest an pentru 10 furnizori.

Via BMW

Comentarii (1)

  • Adevarul e ca a trecut cam mult de cand nu am mai auzit de blockchain. Si nici nu prea pare sa ne ofere solutia la covid-19. Pesemne ca e ocupata cu marile mistere ale universului si evident lucreaza cu BMW la solutionarea provocarilor imense in aprovizionarea cu becuri W5W.

    Au trecut 15 ani de cand am facut in facultate algoritmii hash si tehnologia "blockchain" denumita altfel era prezentata ca o utilizare marginala a hash-urilor, principala lor utilizare fiind verificarea integritatii datelor.
    Intre timp lumea a trecut printr-o isterie in care pareai ultimul om daca nu erai investitor intr-o criptomoneda sau ceva legat de blocein.
    Insa de cand a venit virusache peste noi par sa aiba mai mare cautare faina, cartofii, mastile si spirtul fara nici un fel de criptosufixare sau bloccheinare.
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru