BMW anunță că producția lui iX3 va începe în vara acestui an: SUV-ul electric va avea 286 de cai putere și autonomie de 440 de kilometri

de Daniel Popescu, Foto: BMW
Vineri, 22.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
BMW a confirmat că producția SUV-ului electric iX3 va începe în vara acestui an în China. Noul model bazat pe X3 va avea 286 de cai putere și o autonomie de peste 440 de kilometri.

BMW face ultimele pregătiri pentru lansarea noului SUV electric iX3, care va avea la bază conceptul cu același nume prezentat în 2018 la Salonul Auto de la Beijing.

Constructorul german a menționat anterior că producția versiunii de serie va începe în cursul acestui an la uzina Shenyang din China.

CEO-ul Oliver Zipse a oferit însă acum un termen mai precis în cadrul unei adunări generale a acționarilor care a avut loc la jumătatea lunii mai. Astfel, producția lui BMW iX3 va începe în vara acestui an.

"Pregătirile decurg confrom planului, în ciuda incertitudinilor cauzate de pandemia de coronavirus", a declarat Zipse.

BMW nu a prezentat încă oficial versiunea de serie, însă mai multe imagini au apărut deja pe internet la sfârșitul lunii aprilie.

BMW iX3 va fi primul model al mărcii care utilizează a cincea generație a sistemului eDrive și va miza pe un motor electric amplasat pe puntea spate care generează 286 de cai putere și un cuplu de 400 Nm.

Pachetul de baterii va avea o capacitate netă de 74 kWh și va asigura o autonomie oficială de peste 440 de kilometri conform standardului WLTP.

Dezvoltat ca o versiune electrică a lui X3, noul iX3 va prelua numeroase elemente de design de la acesta, însă inevitabil vor exista o serie de modificări vizuale, în special la nivel grilei frontale, a prizelor de aer și a difuzorului spate.

Via Automotive News

Comentarii (2)

  • Arata ca naiba
    6 7
  • pana acum nu erea nevoie de atata putere la motoarele clasice, dar, de cand cu electrificare, toti ofera cat mai multi cai, doa, doar omusca guvidul.
    6 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru