Bentley va concedia 1.000 de angajați din cauza crizei COVID-19: “Este un pas necesar pentru protejarea celor care vor rămâne”

de Paul Cosma
Vineri, 05.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley a anunțat că va concedia un sfert din angajați, respectiv 1.000 de persoane, din cauza crizei COVID-19. “Este un pas necesar ce trebuie făcut pentru protejarea locurilor de muncă a celor care vor rămâne,” a spus șeful constructorului.

După aproape două luni în care producția a fost oprită, iar pierderile s-au ridicat la circa 22 de milioane de lire pe săptămână, Bentley va lua măsuri radicale pentru reducerea costurilor.

Conducerea companiei a anunțat că toți cei 4.200 de angajați au primit “oferte” de plecări voluntare, cu speranța că cel puțin 1.000 dintre ei vor face "un pas în față".

Bentley spune că, prin concedierea unui sfert din totalul forței de muncă, angajații rămași în companie vor avea “locurile de muncă protejate”, iar compania va avea un model de business “sustenabil” pentru viitor.

Anunțul Bentley vine la doar o zi după ce Aston Martin a spus că va concedia 500 de angajați din același motiv, respectiv criza COVID-19.

Via Reuters, Autocar

Comentarii (2)

  • Daca au dat banii pe sampanie...
    10 1
  • Toata lumea e la petrecere:

    10 sefi au deschis sampania si 1000 de angajati asculta UB40
    9 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru