Bentley pregătește un model inspirat de conceptul EXP 100 GT: producția va fi limitată la doar 12 exemplare

de Paul Cosma
Miercuri, 27.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley, prin divizia Mulliner, va dezvolta un model exclusivist cu o producție de doar 12 exemplare și un preț de 1.5 milioane de lire sterline, potrivit informațiilor din presa britanică. Noul model este așteptat să împrumute unele caracteristici de design ale conceptului EXP 100 GT.

În 2019, Bentley celebrează 100 de ani de la înființarea companiei, iar pe lista noutăților cu ocazia centenarului s-a aflat și conceptul electric EXP 100 GT.

Prezentat în luna iulie a acestui an, conceptul promite o autonomie de până la 700 de kilometri, iar cele 4 motoare electrice asigură un cuplu de 1.500 Nm și o viteză maximă de 300 km/h. Bentley susține că bateria lui EXP 100 GT se încarcă la 80% din capacitate în 15 minute.

Acest concept ar urma să constituie baza de dezvoltare pentru un model exclusivist pe care Bentley îl va lansa cu ajutorul diviziei Mulliner.

Presa britanică susține că viitoarea decapotabilă va fi lansată în 2021, va avea o producție limitată de doar 12 exemplare și un preț de 1.5 milioane de lire sterline.

Propulsia ar urma să fie asigurată de motorul W12, folosit de Bentley și în cazul Continental GT sau Flying Spur.

Via Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru