Bentley lansează o ediție specială Continental GT pentru a celebra recordul de la Pikes Peak: britanicii vor produce doar 15 exemplare

Publicat marţi, 03.12.2019 16:48 de Cornel Șocariciu

În luna iulie, Bentley Continental GT a devenit cel mai rapid model de serie de la Pikes Peak. Pentru a sărbători acest moment, oficialii britanici propun o ediție specială Continental GT care va fi dezvoltată în doar 15 unități.

În urmă cu câteva luni, un Bentley Continental GT a reușit să parcurgă urcarea de la Pikes Peak în 10 minute și 18.488 secunde. Astfel, Continental GT stabilea un nou record pentru modelele de serie pe traseul din Colorado.

Pentru a celebra momentul, Bentley a pregătit o ediție specială pentru Continental GT. Conform producătorului britanic, versiunea va fi limitată la 15 unități și va fi disponibilă pentru comandă începând cu această lună.

Pentru exteriorul lui Continental GT, Bentley a pregătit o caroserie vopsită în nuanța specială Radium, un pachet aerodinamic din fibră de carbon și accesorii negre. Etrierele sunt vopsite în culoarea Acid Green, iar jantele de 22 de inch au fost "încălțate" cu pneuri Pirelli P Zero Colour Edition. Tot la exterior, pe aripile frontale a fost aplicat logo-ul Pikes Peak.

La interior, Bentley a pregătit scaune îmbrăcate în Alcantara și cusute cu ață în nuanța Radium, accesorii din fibră de carbon și o parte din traseul de la Pikes Peak aplicat pe planșa de bord în dreptul pasagerului din dreapta.

Sub capota modelului britanic se află același motor W12 de 6.0 litri care dezvoltă 635 de cai putere și 900 Nm. Resursele sunt gestionate de o transmisie automată cu opt trepte și de un sistem de tracțiune integrală. Accelerația de la 0 la 100 km/h se desfășoară în 3.7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 333 km/h.