Bentley deschide șampania: constructorul britanic a produs 20.000 de unități Bentayga

de Cornel Șocariciu
Joi, 04.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Bentley are motive de sărbătoare: Bentayga, primul SUV al companiei, a atins borna 20.000. Modelul a fost prezentat în toamna anului 2015, iar producția a demarat în 2016.

În cadrul Salonului Auto de la Frankfurt din 2015, Bentley lansa Bentayga, primul SUV al companiei britanice. Câteva zile mai târziu, Bentayga bifa deja primul succes comercial: clienții au cumpărat toate exemplarele programate pentru producție în 2016.

Acum, oficialii Bentley au anunțat că de la startul producție în 2016 și până în prezent au fost fabricate 20.000 de unități Bentayga.

În momentul lansării, Bentayga a fost disponibil doar cu motorizarea W12 de 6.0 litri cu 608 cai putere și 900 Nm. Ulterior, britanicii au introdus o versiune V8 cu 550 de cai putere și 770 Nm.

Mai mult decât atât, Bentayga a fost primul model Bentley disponibil cu o motorizare diesel. Unitatea V8 de 4.0 litri a fost introdusă în gamă la finalul anului 2016 și livra 435 de cai putere și 900 Nm. Cu toate acestea, propulsorul diesel nu a rezistat foarte mult în oferta britanicilor: în octombrie 2018, oficialii Bentley au anunțat că motorul V8 de 4.0 litri dispare din oferta dedicată publicului european.

În urmă cu doi ani, Bentayga a mai bifat o premieră absolută pentru constructorul britanic: a devenit primul plug-in hybrid al gamei.

Conform celor mai recente rapoarte, Bentley lucrează deja la viitorul Bentayga facelift.

Unul dintre prototipurile de teste a fost surprins în timpul unor sesiuni desfășurate pe drumurile publice, iar voci apropiate companiei spun că varianta restilizată va fi prezentată în cursul anului curent.

Comentarii (1)

  • In conditiile in care masina trece lejer de 200,000 USD, este construita manual acolo unde conteaza si productia a fost epuizata in primul an de fabricatie, eu zic ca spune multe despre nivelul financiar la care s-a ajuns in ziua de azi.

    Sa ai 20,000 de clienti in 4-5 ani doar la un singur model de lux e o performanta. Designul, caroseria, motorizarile, toate sunt la gustul fiecaruia, dar masina asta e un real success pentru britanici.
    9 8

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru