Bentley Continental GT Ice Race: versiunea unicat are roll cage și o gardă la sol mai mare

Publicat luni, 03.02.2020 11:45 de Cornel Șocariciu

Bentley a prezentat ediția unicat Continental GT Ice Race. Britanicii au pregătit un roll cage complet, scaune și centuri de competiție și o gardă la sol mai mare. Modelul a fost admirat în premieră în cadrul GP Ice Race din Austria.

În weekend-ul care tocmai s-a încheiat a avut loc GP Ice Race în Zell am See, Austria. Bentley a fost unul dintre producătorii care a participat la eveniment cu o versiune unicat a lui Continental GT.

Ediția pregătită de producătorul britanic se numește Continental GT Ice Race și a fost pregătită pentru a concura pe zăpadă și gheață. Modelul britanic are o gardă la sol mai mare, un roll cage complet, un sistem pentru stingerea incendiilor și un set de lumini suplimentare amplasate pe plafon.

Tot pe lista modificărilor trecem scaunele și centurile de competiție, anvelopele cu ținte produse de Pirelli (Scorpion Ice Zero2) și sistemul special de evacuare semnat de Akrapovic.

La volanul acestui Continental GT s-a aflat Catie Munnings, câștigătoarea European Rally Championship Ladies Trophy în 2016.

Conform oficialilor Bentley, motorul W12 biturbo nu a "suferit" modificări. Standard, unitatea de 6.0 litri dezvoltă 635 de cai putere și 900 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3.7 secunde, iar viteza de top se oprește în dreptul valorii de 333 km/h.