BCR eGo: serviciu de car sharing în București cu 20 de mașini electrice BMW i3. Costă 10 lei pornirea și 24 de lei pe oră

de Daniel Popescu
Joi, 23.11.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Banca Comercială Română a lansat eGo, un serviciu de car sharing în București cu 20 de mașini electrice BMW i3. Serviciul presupune plata unei taxe de 10 lei pentru pornire și 24 de lei pe oră.

Opțiunile de transport pentru bucureștenii care nu au sau nu vor să folosească propria mașină încep să devină tot mai numeroase în ultima perioadă, iar ultima propunere este cu atât mai surprinzătoare cu cât vine din partea unei bănci.

Banca Comercială Română a anunțat lansarea unui serviciu de car sharing care în faza de început va avea o flotă de 20 de mașini electrice BMW i3. Pentru persoane fizice, tariful de bază este de 10 lei pentru pornire și 0.4 lei pe minut, cu mențiunea că pachetul minim include 30 de minute de utilizare. Cu alte cuvinte, pentru o utilizare de o oră, serviciul costă 10 lei pentru pornire și 24 de lei pentru utilizare, în total 34 de lei.

Serviciul BCR eGo poate fi folosit doar de clienții BCR care au cont curent și un card de debit sau credit contactless de la această bancă. În plus, este necesară utilizarea aplicației BCR eGo, disponibilă pe platformele Android și iOS (iPhone). Aplicația permite localizarea și rezervarea mașinilor, iar accesul în mașină se face prin utilizarea cardului contactless.

Teoretic, utilizatorii pot ridica și lăsa mașinile în orice zonă a Bucureștiului, însă BCR recomandă folosirea unor zone predefinite din centrul și nordul Bucureștiului.

Unitățile BMW i3 oferă o autonomie teoretică de 300 de kilometri conform standardului NEDC, însă în practică aceasta este de circa 200 de kilometri. Încărcarea până la o capacitate de 80% durează doar 40 de minute în cazul utilizării unor stații publice cu curent continuu de 50 kW.

Pe piața din București există alte două servicii de car sharing. Lansat inițial cu numai două unități BMW i3 și limitat la cartierul Cosmopolis, GetPony folosește în prezent 15 unități Mini și 5 unități BMW i3, iar zona de acoperire a fost extinsă la întreaga suprafață a Bucureștiului. 

Via BCR

Comentarii (3)

  • Un motiv in plus sa renunt la taxi. Bine, pe langa Uber. :))
    10 3
  • cobalt
    Pony au marit aria de acoperire si poti lasa masinile aproape oriunde in Bucuresti. De asemenea ai acces la electrice si daca esti persoana fizica. Ar merge sa updatati in articol.
    7 0
  • Nu functioneaza serviciul momentan ! Inca este in teste, urmand un program pilot in data de 4 decembrie 2017.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru