Avancronica Marelui Premiu al Statelor Unite: Hamilton vrea să câștige titlul mondial cu o victorie

de Daniel Popescu
Joi, 31.10.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lewis Hamilton își propune să devină matematic campion mondial cu o victorie în cursă din Statele Unite, însă rivalii de la Ferrari promit că vor opune rezistență.

Victoria obținută în Marele Premiu al Mexicului nu a fost suficientă pentru ca Lewis Hamilton să obțină al șaselea titlu mondial din carieră.

Totuși, pilotul echipei Mercedes și-a extins avansul în clasamentul general în fața lui Valtteri Bottas la 74 de puncte cu numai 78 maxim disponibile. Prin urmare, o simplă clasare pe locul 8 îi va permite lui Hamilton să devină campion, indiferent de rezultatul lui Bottas. Chiar și așa, britanicul speră să obțină titlul printr-o victorie.

"Circuitul este fantastic și a fost excelent pentru mine, așa că sunt entuziasmat să fiu acolo. Sper să am o cursă bună acolo", a declarat el.

Speranțele rivalilor se îndreaptă mai degrabă spre Ferrari, mai ales că echipa italiană a obținut pole position-ul în fiecare dintre ultimele 6 etape. Cu toate acestea, doar trei dintre pole-uri au fost convertite în victorii, iar șeful Mattia Binotto speră ca statistica să fie îmbunătățită.

"Am început din pole position ultimele 6 curse, dar am câștigat doar trei dintre ele și cu siguranță vrem să ne descurcăm mai bine de atât.

Sper ca Austin să ne ofere oportuntatea să facem asta", a declarat el.

Marele Premiu al Statelor Unite este privit cu încredere și de Red Bull Racing, mai ales că Max Verstappen va aniversa startul cu numărul 100 în competiție. Echipa austriacă analizează în prezent și situația liniei de piloți pentru sezonul următor.

Producătorul de băuturi energizante va decide coechipierul lui Verstappen pentru 2020 între actualul coechipier Alexander Albon și între cei doi piloți ai echipei Toro Rosso, Pierre Gasly și Daniil Kvyat. Favorit pare însă Albon, ca urmare a prestațiilor convingătoare.

"Verstappen este un pilot puternic și își poate permite să aibă un coechipier valoros. Dar Albon a demonstrat de două ori după cursă de la Suzuka că poate fi aproape la fel de rapid ca Verstappen", a explicat consultantul Helmut Marko.

Marele Premiu al Statelor Unite se desfășoară pe circuitul de la Austin începând din 2012, iar Hamilton a câștigat 5 dintre cele 7 curse desfășurate până acum.

Marele Premiu al Statelor Unite la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 1 noiembrie 18:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 1 noiembrie 22:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 2 noiembrie 20:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 2 noiembrie 23:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 3 noiembrie 21:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (9)

  • Costel
    ii momentul oportun ca sebastian vettel sa-si treaca in impresionantul palmares si o victorie alaturi de ferrari pe acest circuit situat in the middle of nowhere si ale carui viraje frecvente in unghi drept is amendabile pan' la dispret din perspectiva "tenacitatii" cu care apar pe ici si colo (parere pur personala) iar izbanda lui raikonnen de anul trecut nu face decat sa-mi faciliteze atat mie dar mai ales scuderiei proiectia justa asupra deznodamantului cursei de duminica si care n-ar face altceva decat sa- i diminueze intr-o proportie considerabila , chiar pulverizeze daca ii posibil , momentul de jovialitate care desigur ca-si va face aparitia odata cu dobandirea si dpdv aritmetic al celui de-al saselea titlu de campion mondial pentru acelasi individ infam si perfid avand numele si prenumele : hamilton lewis

    forza sebastian ! forza ferrari !
    4 2
  • Beyond My Dreams
    https://www.youtube.com/watch?v=3JddVHuPmCM

    Noile reguli pentru 2021. Enjoy :P
    3 0
  • mobius
    Albon este intr-adevar la fel de bun ca si Max. Despre Gasly s-ar putea discuta dar Kvyat, iese din discutie.
    4 5
  • mobius
    Cat despre Hamilton, este adevarat, trebuie doar sa-si propuna, pentru ca echipa ii ofera tot ce ii trebuie. Are sase titluri pentru care nu s-a intrebuintat prea mult. Echipa i-a oferit totul, inclusiv un coechipier obedient si disciplinat. Nu am inteles niciodata de ce trebuie ca cineva sa-si sacrifice oprtunitatile, situatia si viitorul, pentru a asigura succesul cuiva. Se numeste oare servilism, este oare o forma de sclavagism modern? Orice pilot din F1 ar trebui sa concureze pentru a-si valorifica sansele. Orice echipa din F1 ar trebui sa incurajeze si sa folosesca cei mai buni piloti ai momentului pentru a castiga.
    5 7
  • putin vladimir
    Inca dupa prima cursa am spus si era clar ca mercedes (hamilton) nu au rival. Poate daca cei de la Ferrari reuseau sa sa imbunatateasca masina mai devreme cu 4-5 curse, am fi avut un final mai spectaculos.
    Ferrari a gresit in multe curse strategia, in timp ce Mercedes mai tot timpul au avut o strategie perfecta.
    Red Bull inca nu e masina de titlu mondial, desi Verstappen pare ca s-a maturizat si este gata sa fie campion.
    Din pacate anul viitor va fi la fel: Mercedes domina prea autoritar pentru a putea fii depasita. Poate din 2021 vom avea ceva suspans si alt castigator.
    5 6
  • E posibil ca Hamilton sa iasa victorios insa banuiesc ca va fi victorie Ferrari. E unul din traseele preferate ale lui Vettel.
    9 2
  • olteanu'
    @Radu
    E unul dintre traseele preferate ale lui Vettel?
    La Austin, Hamilton a castigat 5 curse din 7 (2012, 2014, 2015, 2016, 2017) iar Vettel si Raikkonen cate una (in 2013 respectiv 2018).
    8 1
  • Buna gluma cu circuitul favorit a lui Vettel . La ce ne trebuie statistica, cand putem inventa lucruri?
    3 1
  • @olteanu'
    @VitelulCabrat
    Vettel a declarat asta - de ce, el stie. Oricum, eu unul cand ma joc F1 am cateva trasee preferate dar nu inseamna ca sunt printre fruntasi (imi place geometria traseului, mai exact).
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru