Avancronica Marelui Premiu al Brazilei: Leclerc, Vettel și Verstappen se resemnează cu lupta pentru locul trei

de Daniel Popescu, Foto: Ferrari
Joi, 14.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cu ambele titluri adjudecate de Mercedes, Charles Leclerc, Sebastian Vettel și Max Verstappen au ambiția de a încheia sezonul pe locul trei în clasamentul general, iar Marele Premiu al Braziliei ar putea tranșa această luptă.

Mercedes a devenit matematic campioană la constructori, în timp ce Lewis Hamilton și-a adjudecat deja trofeul acordat piloților, iar Valtteri Bottas nu mai poate pierde locul doi.

În acest context, unul dintre puținele elemente care va anima Marele Premiu al Braziliei de la sfârșitul acestei săptămâni este lupta pentru poziția a treia în clasamentul general.

Teoretic, favorit este Charles Leclerc care are în prezent 249 de puncte. Pilotul Scuderiei va suferi însă o penalizare pe grila de start de cel puțin 10 poziții pentru înlocuirea motorului, ceea ce îi va oferi oportunitatea lui Max Verstappen să reducă diferența de 14 puncte.

"Cred că va fi dificil. Trebuie să avem și noroc, dar voi da totul pentru a obține locul trei. Sigur că am avut ghinion la câteva curse, dar Ferrari ar fi trebuit să fie la mare distanță de noi pe parcursul întregului sezon", a declarat pilotul celor de la Red Bull Racing.

De penalizarea lui Leclerc ar putea profita și Sebastian Vettel, care are ambiția personală de a încheia sezonului în fața coechipierului său.

În prezent, diferența dintre cei doi este de 19 puncte.

Evoluțiile piloților vor fi influențate însă și de vreme, cel puțin în calificări. Previziunile meteo indică ploi puternice în antrenamente de vineri și posibile ploi de intensitate mai slabă pe parcursul calificărilor, cu o șansă de apariție de circa 73%.

Departe de circuit, campioana mondială Mercedes începe deja să pună presiune pe obținerea unor termeni financiari cât mai favorabili pentru noul Acord Concorde care va intra în vigoare în 2021. Toto Wolff, șeful departamentului de motorsport, a lansat un avertisment că Mercedes s-ar putea retrage din competiție la sfârșitul sezonului 2020.

"Totul indică faptul că vom rămâne, dar nu este o garanție. Discutăm noul Aocrd Concorde și modul în care se dezvolta industria auto. În ce formă este Formula 1 relevantă ca platformă tehnologică și pentru entertainment? Vrem să rămânem pe această platformă pe termen lung?", se întreabă Wolff.

Mercedes va concura din acest an și în competiția de monoposturi electrice Formula E, care presupune costuri de operare mai mici și oferă o expunere directă la tehnologiile electrice.

În plus, și rivalii de la Renault vor analiza în perioada următoare dacă vor continua prezenta în Marele Circ după sezonul 2020

Marele Premiu al Braziliei la TV:

Eveniment Ziua Ora Transmisiuni TV Internet
Antrenamente 1 vineri, 15 noiembrie 16:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 2 vineri, 15 noiembrie 20:00 - F1 TV Pro
Antrenamente 3 sambata, 16 noiembrie 17:00 - F1 TV Pro
Calificari sambata, 16 noiembrie 20:00 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro
Cursa duminica, 17 noiembrie 19:10 Digi Sport, Telekom Sport F1 TV Pro

Comentarii (3)

  • Costel
    D-le Daniel Popescu , consider discutabila/perfectibila din atatea si atatea conjuncturi nefavorabile si sub nicio forma deloc putine mai ales in prima parte a sezonului si pe care n-o sa le mai enumar din lipsa de spatiu/timp tocmai a alaturarii , caci la ea ma refer si numai pentru asta oi intervenit pe AM , numelui cvadruplului campion german "ilustrilor anonimi" leclerc si verstappen in pan' la urma pseudobatalia pentru locul 3 in clasamentul pilotilor si asta numai datorita anvergurii palmaresului lui vettel care copleseste de- a dreptul si pentru care un loc trei la final de sezon nu poate sa reprezinte decat un veritabil esec in 2019 si care cert ca nu-i va suscita interesul necesar la Interlogos si mai apoi la Abu Dhabi , pentru ceilalti doi insa , indubitabil mai putin notorii , asumandu-mi chiar si eu o preocupare la cote maxime in ceea ce-i priveste dintr-un motiv cat se poate de facil de identificat si de catre aceia care is cert mai putin rutinati cu tainele falselor ierarhii ale formulei unu : niciunul dintre ei n-o obtinut in cariera sa clasarea pe atat de fadul si totodata exoticul loc trei la finalul unei stagiuni iar palmaresul straveziu la momentul actual atat in cazul monegascului cat si al olandezului pot genera o atmosfera musai antrenanta pentru neinitiati/profani pana la caderea cortinei si pe acest sezon la debutul lui decembrie
    10 7
  • Cu toate ca locul 2 e pierdut pentru Ferrari, ar fi culmea sa piarda si locul 3. La cate surprize pot apare in acest sport, e posibil orice.
    7 1
  • mobius
    Este foarte posibil ca Ferrari sa piarda si locul trei, pentru ca politica de sustinere a lui Vettel, de cativa ani le-a adus numai pierderi. Spera probabil ca in 2021 vor ramane singuri pe grila si atunci poate vor castiga.
    1 5

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru