Autostrada Sibiu - Pitești: a fost semnat contractul pentru segmentul de 30 de kilometri de la Pitești la Curtea de Argeș

de Daniel Popescu, Foto: Dreamstime.com
Marti, 12.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Contractul pentru segmentul de 30 de kilometri de la Pitești la Curtea de Argeș din cadrul autostrăzii Sibiu - Pitești a fost semnat, iar lurarile ar trebui finalizate în 2025.

Autoritățile au semnat la începutul acestei săptămâni contractul pentru proiectarea și realizarea unui nou segment din cadrul autostrăzii Sibiu - Pitești.

Astfel, constructorul italian Astaldi se va ocupa de cei 30.35 de kilometri aferenți segmentului de la Pitești la Curtea de Argeș.

Constructorul are la dispoziție un an pentru realizarea proiectului și alți 4 ani pentru lucrări, astfel că acest segment de autostradă ar trebui inaugurat în anul 2025.

Traseul segmentului începe din zona localității Curtea de Argeș (km 92 + 600) și continuă paralel cu Râul Argeș până la actuala centură a Piteștiului (km 122 + 950).

În total vor exista 19 poduri și pasaje, inclusiv peste Raul Argeș, dar și trei noduri rutiere majore.

Primul dintre ele va fi amplasat în Curtea de Argeș la km 93 + 100 și va face legătura cu DN 73C, al doilea este poziționat la Băiculești la km 107 + 100 și face legătura cu DN 7C, iar al treilea va fi la Bascov la km 122 + 100, unde va face conexiune cu autostrada A1, Centura Pitești și DN 7.

Viteza de proiectare pentru acest segment de autostradă este de 120 km/h.

Primul șantier al autostrăzii Sibiu - Pitești a fost deschis la sfârșitul lunii martie pe un lot de 13 kilometri din cadrul secțiunii Sibiu - Boița, iar lucrările ar trebui finalizate în 2023.

Practic, pentru moment, există contracte pentru cele două capete ale autostrăzii Sibiu - Pitești, care vor fi și cele mai ușoare de realizat din punct de vedere geografic.

Pentru moment, pe segmentul Bouta - Cornetu se fac investigații geotehnice, iar pentru segmentul Cornetu - Tigveni licitația ar putea începe în luna iunie. Între timp, contractul pentru segmentul Tigveni - Curtea de Argeș va fi atribuit cel mai probabil până la sfârșitul lunii mai.

Via Hotnews

Comentarii (6)

  • netam-nissan
    *Viteza de proiectare pentru acest segment de autostradă este de 120 km/h*??
    - o veste fenomenal de buna, inseamna ca intr-o ora e facuta.:))))
    in fine, totu e sa se si apuce de ea.
    19 0
  • nu prind eu Bucuresti vama Bors sau Nadlac doar pe autostrada in viata asta...
    10 0
  • Mie nu mi-ar displace sa faca tronsonul Curtea de Arges - Brasov.
    4 0
  • Too good to be true ! Constructor contractat pe lotul Pitesti - Curtea de Arges, si inca un constructor bun. Incepe parca sa se miste ceva la Ministerul Transporturilor, Astept nerabdator sa parcurg noul lot desi se pot intampla atatea in urmatorii 5 ani: intarzierea exproprierilor, a mutarilor de utilitati, a aprobarii proiectului, a emiterii ordinului de incepere, plati intarziate, surprize pe traseu (situri arheologice nedetectate, gropi de gunoi, cimitire etc etc). Dar sunt 70-80% sanse sa fie gata si sa fie gata la timp. Mult succes Astaldi !
    12 0
  • @Joe: daca mai traiesti 15-20 de ani ai sanse mari, de tine depinde :-)
    9 0
  • Vasile
    Oameni buni eu va inteleg situatia, este nasola, dar TEXTUL asta la voi este execreabil de incult, a-ti folosit continutul urmator: ''Viteza de proiectare pentru acest segment de autostradă este de 120 km/h '' eu cred ca a-ti vrut sa scrieti ca viteza de DEPLASARE nu proiectare, caci altfel daca PROIECTAREA avea loc atit de repede, era ROMANIA impinzita de autostrazi si cai ferate la ora asta in septembrie 2020 cind va scriu... scuzati dar este o jignire un asemenea de text ptr cei care asteptam de 30 de ani aceasta sosea de tranzit carpatin... totusi va multumesc pentru mesaje.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru