Audi e-tron S și e-tron S Sportback: versiunile de performanță au trei motoare electrice și până la 503 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 24.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi introduce versiuni de performanță în gama de SUV-uri electrice. Noile e-tron S și e-tron S Sportback oferă până la 503 CP și 973 Nm.

Audi a publicat primele informații referitoare la noile SUV-uri de performanță e-tron S și e-tron S Sportback. Ambele modele dezvoltate de constructorul german sunt echipate cu trei motoare electrice (unul pe puntea față și două pe puntea spate), iar resursele totale ajung până la 503 cai putere și 973 Nm. Aceste valori sunt disponibile pentru opt secunde în modul Boost.

Conform oficialilor Audi, în modurile normale de conducere, e-tron S și e-tron S Sportback vor oferi până la 435 CP și 808 Nm. Versiunile "civile" introduse până în acest moment oferă 408 CP și 664 Nm în modul Boost, respectiv 306 CP și 561 Nm în modurile normale de conducere.

În condiții normale, doar cele două motoare integrate pe puntea spate vor livra resursele disponibile, în timp ce motorul electric de pe puntea față va interveni ori de câte ori șoferul accelerează puternic sau vehiculul pierde aderența.

Conform reprezentanților constructorului german, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4.5 secunde (cu o secundă mai rapid comparativ cu versiunile standard), în timp ce viteza maximă este limitată electronic la 210 km/h.

Pentru moment, oficialii companiei din Ingolstadt nu oferă detalii despre autonomia celor două versiuni de performanță, însă au menționat că bateria pregătită pentru e-tron S și e-tron S Sportback are o capacitate brută tot de 95 kWh (la fel ca în cazul versiunii e-tron 55 quattro).

Standard, noile Audi e-tron S și e-tron S Sportback vor fi echipate cu o suspensie pneumatică, iar în funcție de modul de rulare ales, garda la sol poate varia cu până la 76 de milimetri.

Cel mai probabil, Audi e-tron S și e-tron S Sportback vor fi expuse în luna martie în cadrul Salonului Auto de la Geneva. 

Via | Motor1

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru