Audi a prezentat Q5 Sportback: SUV-ul coupe va avea versiuni plug-in hybrid și variantă SQ5 cu 347 CP

de Cornel Șocariciu
Luni, 28.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele imagini și detalii referitoare la noul Q5 Sportback. SUV-ul coupe va fi disponibil începând cu prima parte a anului viitor, iar clienții vor putea opta și versiuni plug-in hybrid. Varianta SQ5 Sportback face parte din oferta producătorului german.

La finalul lunii iunie, Audi a prezentat Q5 facelift, iar acum, producătorul german introduce în gamă noul Q5 Sportback. Versiunea coupe a SUV-ului de clasă medie va fi disponibilă în prima parte a anului viitor și, conform reprezentanților producătorului german, clienții vor putea alege unități pe benzină, diesel și plug-in hybrid.

Rivalul modelelor Mercedes-Benz GLC Coupe și BMW X4 preia marea majoritate a elementelor de caroserie pe care deja le-am văzut pe Q5, dar plusează cu un plafon plonjat și cu accesorii ușor restilizate.

Audi Q5 Sportback are o lungime de 4.69 metri, cu doar 7 mm mai mult comparativ cu varianta normală. Lățimea și înălțimea au aceleași valori trecute și în fișa tehnică a lui Q5 facelift, însă coeficientul aerodinamic a fost îmbunătățit (0.30).

În urma modificărilor de design, volumul portbagajului oferit de Q5 Sportback este de 510 litri, cu 40 de litri mai mic comparativ cu cel al versiunii Q5 facelift. Prin rabatarea banchetei din spate (configurația disponibilă va fi de 40:20:40), volumul crește până la 1.480 de litri.

În partea din față, Q5 Sportback propune o grilă Singleframe de mari dimensiuni, prize laterale generoase și elemente cromate noi în dreptul splitter-ului.

La fel ca în cazul variantei normale, SUV-ul coupe va fi disponibil cu stopuri OLED (opțional).

Pentru interior, nemții au pregătit un instrumentar digital de bord disponibil în variantă de 12.3 inch și un sistem de infotaiment cu ecran central de 10.1 inch. Sistemul multimedia folosește noua unitate Modular Infotainment Platform 3 (MIB 3) cu o putere de calcul de zece ori mai mare decât cea a vechiului MIB 2.

În momentul lansării, Audi Q5 Sportback va fi disponibil cu o motorizare diesel și două unități pe benzină. Nemții vor oferi varianta Q5 Sportback 40 TDI cu motor de 2.0 litri și 204 cai putere. În dreptul versiunilor pe benzină, Audi propune variantele 40 TFSI (2.0 litri cu 204 cai putere) și 45 TFSI (2.0 litri cu 265 de cai putere).

Vârful de gamă va fi reprezentat de SQ5 Sportback: motor diesel de 3.0 litri cu 347 de cai putere. În plus, Q5 Sportback va fi oferit și cu un sistem plug-in hybrid de propulsie disponibil în două versiuni de putere, însă nemții nu oferă detalii despre acestea.

Pentru variantele echipate cu motoarele cu patru cilindri, nemții propun o transmisie automată cu șapte trepte, în timp ce pentru SQ5 Sportback, constructorul oferă o cutie automată cu opt rapoarte.

Indiferent de motorizarea aleasă, SUV-ul coupe va fi echipat cu sistemul de tracțiune integrală quattro.

Noul Audi Q5 Sportback va putea fi comandat opțional cu o suspensie sport, cu o suspensie cu amortizoare adaptive sau cu una pneumatică (în acest caz, garda la sol variază cu până la 60 de mm).

Comentarii (4)

  • Spatele arata ciudat, dar probabil asta e valabil pentru orice SUV "coupe"
    6 1
  • ACE - Craiova
    Ar fi interesant de aflat daca autonomia in modul pur electric pentru varianta Q5 Sportback PHEV va depasi valoarea de 40 km WLTP - corespunzatoare modelului Q5 PHEV facelift.
    3 1
  • frate, nu inteleg trioul asta nemtesc, daca unul scoate un rahat care se vinde, hop a doua zi si restul cu un rahat asemanator,dar cu alta emblema, nu cumva sa le lipseasca si lor rahatul...
    2 2
  • @mog Daca e rahat nu se vinde. Te contrazici singur.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru