Aston Martin vrea să devină un “Ferrari britanic”: mai puține modele, dar mai profitabile

de Paul Cosma
Miercuri, 08.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin plănuiește să aibă mai puține modele în gamă, dar care să aducă un profit mai mare, dorind să se inspire din modelul de business de la Ferrari, după cum a declarat CEO-ul Andy Palmer. Șeful constructorului spune că producția va fi redusă în acest an, după ce, în 2019, Aston Martin a construit 5.800 de mașini.

În urmă cu o săptămână, Aston Martin a anunțat o majorare de capital de peste 500 de milioane de lire sterline, care va asigura producția modelului DBX și intrarea constructorului cu o echipă de uzină în sezonul 2021 de Formula 1. Miliardarul Lawrence Stroll va deveni președinte executiv al companiei începând din 20 aprilie.

În contextul acesta, CEO-ul Aston Martin a oferit un interviu despre planurile companiei și impactul lui Stroll asupra constructorului britanic. 

Andy Palmer susține că Aston Martin vrea să devină un “Ferrari britanic” și să preia același model de business: mai puține modele, dar mai profitabile. Măsura vine ca urmare a “experienței lui Lawrence Stroll cu importul de modele Ferrari în Canada”. 

În plus, Aston Martin vrea să reducă producția în 2020, după ce anul trecut a construit circa 5.800 de mașini. 

Pe lista de priorități a britanicilor se află lansarea Valkyrie în acest an, Valhalla în 2022 și Vanquish în 2023, precum și dezvoltarea sistemului de propulsie hibrid bazat pe un V6 de 3.0 litri. 

Via Autocar

 

Comentarii (1)

  • de ce nu devine?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru