Aston Martin va concedia 500 de angajați: “Trebuie să ajustăm costurile după reducerea producției”

Publicat joi, 04.06.2020 15:46 de Paul Cosma

Aston Martin a anunțat că va concedia 500 de angajați, într-un efort de reducere a costurilor ca urmare a scăderii producției și vânzărilor. Astfel, constructorul speră să economisească 38 de milioane de lire sterline în 2020.

Primul trimestru a adus pierderi de 119 milioane de lire sterline pentru Aston Martin. Rezultatul negativ a fost înregistrat după ce vânzările au scăzut cu aproximativ 30% din cauza crizei COVID-19.

În contextul nefast, dat și de scăderea producției ca urmare a închiderii fabricilor, constructorul britanic a transmis că va concedia 500 de angajați pentru a reduce costurile.

“Prin această măsură, structura organizațională va ajunge la dimensiunea potrivită, iar costurile vor fi ajutate cu reducerea producției și păstrarea profitabilității, au transmis oficialii companiei.

În urma reducerii costurilor, compania estimează o economie de 38 de milioane de lire sterline. Aston Martin a dat asigurări că livrările SUV-ului DBX – cel în care își pun mari speranțe pentru relansarea vânzărilor – vor începe în vara acestui an.

Via Reuters