Aston Martin Rapide, prima imagine si primele detalii oficiale

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 15.04.2009
Aston Martin pregateste terenul pentru lansarea primului sau coupe cu patru usi, mult asteptatul Rapide. Britanicii au publicat o imagine oficiala si primele detalii despre propulsor.

Esential

470 de cai putere va livra motorul V12 instalat pe viitorul Rapide.

Razboiul declansat de Mercedes CLS si Porsche Panamera pe segmentul coupe-urilor cu patru usi este continuat de un nou model de lux, venit din partea celor de la Aston Martin.

Anticipat deja de un concept dezvaluit in 2006 la Detroit si mai apoi de o serie de prelucrari digitale si fotografii spion, noul Rapide se pregateste de debutul oficial. Sedanul coupe va fi cel mai probabil dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, in toamna acestui an.

Pana atunci insa, britanicii pregatesc terenul cu prima imagine si primele detalii oficiale. Asa cum se anticipa, sub capota viitorului Rapide de serie se va afla un propulsor V12 de 6.0 litri, capabil sa livreze 470 de cai putere si un cuplu motor de 600 de Nm. Unitatea este completata de o cutie de viteze Touchtronic, despre care britanicii spun ca ofera un raspuns foarte bun.

Marek Reichman, directorul de design Aston Martin, a declarat ca echipa sa si-a dorit "sa dea nastere celui mai frumos model sportiv cu patru usi din lume".

Reactia sa a fost completata de Ulrich Bez, presedintele constructorului britanic, care a afirmat ca "Rapide va depasi asteptarile in ceea ce priveste eleganta si manevrabilitatea, sedanul urmand sa ofere un confort si o placere de a conduce cu mult peste ceea ce exista in prezent.

Aston Martin Rapide va avea propriul sau segment, un segment care presupune performanta si dinamica excelenta, valori definitorii pentru brandul britanic", a incheiat Bez.

Aston Martin va demara productia viitorului sau sedan in Austria, la una din uzinele Magna Steyr.

via | WCF

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru