Salonul Auto de la Geneva 2018

Aston Martin pregătește un rival pentru Ferrari 488 Pista și McLaren 720S: modelul va fi dezvoltat cu ajutorul Red Bull Racing

Publicat Vineri, 09.03.2018
de Cornel Șocariciu
Comenteaza 0
Aston Martin pregătește un rival pentru Ferrari 488 Pista și McLaren 720S: modelul va fi dezvoltat cu ajutorul Red Bull Racing - Poza 1
Aston Martin pregătește un supercar cu motor central. Britanicii vor beneficia de experiența inginerilor și designerilor din cadrul echipei de Formula 1 Red Bull Racing.

Hypercar-ul Aston Martin Valkyrie (foto) s-a născut mulțumită parteneriatului încheiat de constructorul britanic cu echipa de Formula 1 Red Bull Racing. Aflat în cadrul Salonului Auto de la Geneva, Andy Palmer, CEO-ul Aston Martin, a anunțat că până în 2020, Valkyrie va avea un frate mai mic.

Cu viitorul supercar cu motor central, britanicii țintesc către McLaren 720S și către noul Ferrari 488 Pista, iar în cadrul proiectului vor fi angrenați și ingineri și designeri din cadrul Red Bull Racing.

Andy Palmer spune că viitorul model va integra un sistem hibrid de propulsie, dar nu cu un motor V12. Cel mai probabil, noul supercar cu motor central dezvoltat de Aston Martin va folosi propulsorul V8 de 4.0 litri biturbo dezvoltat de AMG. Tehnologia EQ Boost aflată în "curtea" Daimler ar putea fi și ea preluată de britanici.

În același timp, noul model pregătit de Aston Martin va avea o distribuție a maselor de 50:50, va miza pe materiale ușoare și va împumuta și o serie de tehnologii disponibile pe viitorul Vanquish.

Via | Motor1


Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru