Aston Martin a produs primul exemplar din seria DB5 Goldfinger Continuation: ediția va fi limitată la 25 de unități și are un preț de peste 3 milioane de euro

de Cornel Șocariciu
Luni, 06.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin a produs primul exemplar al seriei DB5 Goldfinger Continuation. Modelul este o replică a exemplarului DB5 folosit de personajul James Bond.

În urmă cu patru ani, Aston Martin a lansat seria "Continuation Project", un program cu ajutorul căruia constructorul britanic și-a dorit să readucă la viață o serie de modele celebre. Primul model care a făcut parte din această serie a fost DB4 GT Continuation și a fost produs în 25 de unități.

În 2018, Aston Martin a anunțat că în cadrul seriei "Continuation Project" va fi integrat și modelul DB5 folosit de personajul James Bond (sub denumirea comercială DB5 Goldfinger Continuation). Aston Martin DB5 a debutat în pelicula Goldfinger, iar mai apoi a fost utilizat de Agentul 007 în alte șase filme.

Acum, Aston Martin a anunțat că a produs primul exemplar al seriei DB5 Goldfinger Continuation. Modelul va fi asamblat în doar 25 de unități, prețul pentru fiecare exemplar fiind de 3.04 milioane de euro fără taxe.

Noul DB5 Goldfinger Continuation este realizat în colaborare cu casa EON Production, iar fiecare exemplar este realizat manual în aproximativ 4.500 de ore.

Modelul este vopsit în culoarea originală Silver Birch și include și o mulțime de accesorii disponibile pe mașina lui James Bond. Printre altele, modelul include o plăcută rotativă cu trei numere de înmatriculare, un scut de protecție în partea din spate, dar și o replică a mitralierei din zona farurilor. Totodată, modelul va dispune de o mașină de fum și chiar și de plafonul demontabil din zona pasagerului.

Sub capota lui Aston Martin DB5 Continuation se află un motor aspirat de 4.0 litri cu șase cilindri în linie capabil să dezvolte 294 CP. Resursele vor fi gestionate de o transmisie manuală cu cinci trepte și vor fi livrate către puntea spate.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru