Aston Martin a prezentat ediția limitată V12 Speedster: modelul fără plafon și parbriz oferă 700 CP și va fi produs în doar 88 de unități

de Cornel Șocariciu
Miercuri, 04.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin V12 Speedster este cea mai nou produs al britanicilor. Supercar-ul fără plafon și parbriz este echipat cu un motor V12 de 5.2 litri care dezvoltă 700 CP și 753 Nm. Prețul de pornire este de peste 870.000 de euro.

Aston Martin a publicat primele imagini și detalii referitoare la ediția specială V12 Speedster. Modelul a fost dezvoltat cu ajutorul diviziei Q, iar designul este inspirat atât de modelele Aston Martin care au avut performanțe deosebite în motorsport, cât și de lumea aviației.

Partea frontală a noului Aston Martin V12 Speedster preia o parte dintre elementele de design disponibile pe Vantage. Totuși, britanicii plusează cu prize de aer suplimentare (la nivelul spoilerului, pe capotă și pe aripile laterale).

Modelul britanicilor nu a fost echipat nici cu parbriz și nici cu un plafon, iar la interior vor putea călători doar două persoane. Pentru un look cât mai agresiv, britanicii au pregătit un tunel median care unește capota de zona posterioară a supercarului.

Pentru interior, Aston Martin a pregătit accesorii din fibră de carbon, piele, crom și aluminiu. În plus, în dreptul pasagerului din față, în locul torpedoului se află o geantă de mici dimensiuni fabricată din piele.

La baza noului Aston Martin V12 Speedster se află o platformă din aluminiu care a împrumutat o serie de elemente de pe arhitecturile lui DBS Superleggera și Vanquish.

Ediția specială dezvoltată de britanici folosește un motor V12 de 5.2 litri care dezvoltă 700 de cai putere și 753 Nm. Resursele sunt livrate exclusiv către puntea spate prin intermediul unei transmisii autoamate cu opt trepte dezvoltată de ZF. Britanicii menționează că noul V12 Speedster va putea accelera de la 0 la 100 km/h în 3.5 secunde, în timp ce viteza maximă va fi limitată la 300 km/h.

Supercar-ul dezvoltat de Aston Martin va integra amortizoare adaptive, moduri speciale de conducere gândite pentru circuit, un sistem de frânare cu discuri carbon-ceramice, jante de 21 de inch și un sistem de evacuare special.

Aston Martin menționează că listele de comenzi pentru piața din Marea Britanie au fost deja deschise. Prețul de pornire pentru un exemplar V12 Speedster este de 765.000 de lire, echivalentul a 877.000 de euro, iar livrările vor demara în primul trimestru din 2021.

Comentarii (2)

  • fan skoda
    Editie limitata... 88 de unitati... 877.000 de euro ? Probabil ultimele V12... Performante, V12, editie limitata. 877.000 de euro pentru o editie limitata fara parbriz si plafon. La 300 km/h ce faci fara parbriz ?
    1 2
  • @fan skoda îţi cumperi o cască. S-ar putea ca în timp, faptul că nu are parbriz (deci e mai...altfel) să-i sporească valoarea. în fine,..... azi am rămas cu gândul la Koenigsegg Gemera...
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru