Asigurătorii din România: “Cartea Verde trebuie prezentată în format fizic la controalele din afara țării”

Publicat vineri, 11.09.2020 14:48 de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com

Documentul de asigurare Carte Verde trebuie prezentat pe suport de hârtie în afara ţării, în cazul unui control, potrivit Biroului Asigurătorilor de Autovehicule din România. BAAR precizează că noua lege prin care asigurarea RCA devine valabilă și în format electronic se aplică doar pe teritoriul României.

Modificările normative privind dovada asigurării RCA în format electronic ori prin interogarea bazei de date AIDA, în cazul unui control al documentelor de asigurare, în vigoare cu începere din data de 11 septembrie 2020, au aplicabilitate numai pe teritoriul României, a anunţat Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR).

Conform legislaţiei europene, fiecare stat membru al Spaţiului Economic European poate verifica documentele de asigurare Carte Verde pentru vehiculele din alte state membre care circulă pe teritoriul său în condiţiile prevăzute de legislaţia sa.

"Având în vedere că prevederile legislaţiilor din celelalte state membre în privinţa modalităţii în care se face dovada existenţei asigurării pot fi diferite, este recomandat ca, atunci când circulaţi cu autovehiculul într-un alt stat din Spaţiul Economic European, să aveţi asupra dumneavoastră documentul de asigurare Carte Verde emis pe suport hârtie de asigurătorii RCA direct sau prin distribuitorii de asigurări," potrivit unui comunicat.

În plus, reprezentanţii BAAR spun că atunci când se circulă cu autovehiculul într-un stat care nu este membru al Spaţiului Economic European (stat terţ) pentru care documentul de asigurare Carte Verde are valabilitate, acesta trebuie prezentat în original, pe suport hârtie.

Via Agerpres

  • sneaker, sâmbătă, 12.09.2020 12:50

    Nu-ți trebe în Europa nicio carte verde https://www.cobx.org/article/39/green-card