Analiștii estimează că producția auto din China va scădea cu 11.5% în acest an: “O creștere de 7.5% este preconizată pentru 2021”

de Paul Cosma
Marti, 07.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producția auto din China va scădea cu 11.5% în acest an, la circa 21.6 milioane de mașini, pe fondul crizei COVID-19, potrivit analiștilor de piață. Aceștia spun, însă, că o creștere de 7.5% a producției este preconizată pentru anul următor.

Producția și cererea pe piața auto au fost afectate la nivel global de restricțiile impuse de majoritatea guvernelor, în contextul pandemiei de coronavirus.

Cea mai mare piață auto din lume ar urma să înregistreze o scădere de 11.5% a producției din acest an, potrivit ultimelor estimări ale analiștilor IHS Markit.

“Prognoza ia în calcul prelungirea suspendării producției în mai multe fabrici, pe parcursul lunii martie, precum și întreruperile pe lanțul de aprovizionare din cauza închiderii uzinelor din provincia Hubei, a transmis HIS Markit.

Analiștii spun însă că producția auto din China își va reveni anul viitor, urmând să înregistreze o creștere de 7.5%.

Pentru 2020, Asociația Producătorilor Auto din China estimează o scădere de 5% a vânzărilor totale.

Via Reuters

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru