Acord oficial între Volkswagen și Ford: proiecte comune privind dezvoltarea de mașini electrice, vehicule comerciale și tehnologii autonome

de Paul Cosma, Foto: Dreamstime.com
Miercuri, 10.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen și Ford au semnat acordul ce oficializează parteneriatul privind dezvoltarea de mașini electrice, vehicule comerciale și tehnologii autonome. Printre proiecte se numără un model electric Ford pe plaftorma MEB de la VW, începând din 2023. VW va folosi arhitectura lui Ford Ranger pentru un pick-up, după anul 2022.

“Alianța globală” dintre Volkswagen și Ford a anunțat, în mod oficial, primele proiecte comune după cei doi constructori au semnat mai multe contracte de colaborare pe diferite segmente.

Nemții vor lucra la construcția unui vehicul comercial pentru livrări urbane, în timp ce Ford se va ocupa de implementarea unui vehicul comercial în segmentul de o tonă. În plus, Volkswagen va folosi platforma lui Ford Ranger pentru un pick-up ce va fi produs din 2022.

Pe segmentul vehiculelor comerciale, Volkswagen și Ford estimează că, împreună, vor construi aproximativ 8 milioane de vehicule.

Platforma Modular Electric Toolkit (MEB) de la VW va găzdui un viitor model electric de la Ford, din 2023, cu o producție de circa 600.000 de unități.

Totodată, cei doi constructori vor dezvolta tehnologii autonome prin intermediul investițiilor în start-up-ul american Argo AI.

Potrivit datelor oficiale, acordurile semnate de VW și Ford nu presupun dețineri sau schimburi de acțiuni între cele două companii.

Via Volkswagen, Ford

Comentarii (1)

  • @Inexo, cine știe pentru ce se pregătesc cu alianțele astea...? Of fi citit și ei ce a prevestit Baba Vanga, că după 2050 va fi imposibil de trăit la suprafața Terrei și că din 2100 oamenii or să învețe să trăiască în adâncul oceanelor. (•‿•)
    5 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru