Acord între Volkswagen și clienții afectați de Dieselgate în Germania: grupul va plăti despăgubiri de 830 de milioane de euro către 260.000 de persoane

de Paul Cosma
Vineri, 28.02.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen a ajuns la un acord cu asociația clienților germani afectați de Dieselgate și va plăti despăgubiri de 830 de milioane de euro către aproximativ 260.000 de persoane. Grupul susține că această soluție este una “corectă” și că banii vor fi acordați clienților într-o singură tranșă începând din martie.

În urmă cu o săptămână, o instanță din Germania anunța că Volkswagen va relua negocierile cu asociația clienților din Germania care au fost afectați de scandalul Dieselgate, cu scopul de a ajunge la un consens.

Negocierile au eșuat în primă fază, după ce VW a oferit despăgubiri în valoare de 830 de milioane de euro, iar asociația VZBV a spus că VW nu ar fi oferit despăgubiri adecvate pentru clienți.

Până la urmă, clienții au cedat și au acceptat oferta de 830 de milioane de euro, conform unui anunț oficial al grupului Volkswagen.

“Acest acord reprezintă vești bune pentru clienți,” au transmis oficialii companiei, spunând că soluția este una “corectă”.

Volkswagen susține că banii vor ajunge la circa 260.000 de persoane, într-o singură tranșă, începând cu luna martie.

La momentul izbucnirii Dieselgate în 2015, circa 2.4 milioane de mașini din Germania erau echipate cu acele softuri ilegale. În 2016, VW a fost de acord să plătească despăgubiri de 25 de miliarde de dolari către clienții din Statele Unite.

Grupul a spus atunci că proprietarii din Germania nu au o bază legală pentru a cere despăgubiri ca în cazul clienților americani.

Via VW

Comentarii (8)

  • Cam 3000 de cocleti de caciula de vita furajata,la ce adaos au avut la masinile vandute au platit fix nimic.De la 30 miliarde in america unde aveau o piata de ras,la 3000 Germania. Bine ca e Romania considerata oaia neagra coeupta din Europa cand adevaratele tunuri le dau cei din V
    12 2
  • Fara alehas
    Voksvaginisti, desteptarea !!!!
    11 3
  • Deci din 2,4 milioane masini, VW a ajuns sa plateasca mai nimic doar la 260.000, deci cam la 10%.
    Pai no ma oameni buni, in aceste conditii daca tot s-a creat un precedent si merge, eu zic ca VW tebuie sa mai dea .... la mai multi, ca nu toti primesc ceva in schimb, doar 1 din 10 prosti :) Restul o iau pe gratis.
    Deci VW sta bine, Mercedes si ei fac la fel ca merge, BMW au luat si ei o foarte mica amenda, e bine, a calitate germana si corectitudine germana.
    TREBUIE SA CONTINUATI SA-I INCURAJATI SI SA-I DETERMINATI SA CONTINUE. PE SPATELE VOSTRU ISI ACOPERA AMENZILE, DECI NU-I DEZAMAGITI :)
    15 2
  • MuresMures
    Volkshit !
    12 2
  • Edikkk
    Deci au plătit în SUA că ăia nu iartă

    Şi în Germanica la germani
    8 0
  • fan skoda
    Dieselgate a izbucnit in 2015. Suntem in 2020. Dieselgate continua chiar si dupa 5 ani. Pentru niste automobile care au cativa ani. Serios ? Oricum, noile VW TDI sunt perfecte ! Curate !
    3 13
  • @Tatraurs: asa e, ai dreptate. In Europa, germanii isi bat joc de proprii lor clienti ... germani, si nu numai, PENTRU CA POT! Pentru ca, onor UE, drepturile omului nu sunt respectate aici. Nicio tara din Europa nu-si respecta cetatenii, ci doar isi bate joc de ei. Stiu ca antiamericanismul e la mare moda acum, si tot felul de cretinetzi injura America. Dar daca am avea ceva mai mult creier in chestia aia de pe umeri careia ii zicem "cap", ne-am da seama rapid ca avem doar de invatat de la ei. In politica externa, interna, sanatate, invatamant, aparare, si, cu voia dvs., in ce priveste drepturile omului si drepturile consumatorului.
    In Europa, VW ni se rahatzeste in cap din elicopter pentru ca-si permit, pentru ca stiu ca n-o sa pateasca nimic, pentru ca sindicatele din ind. auto sunt atat de puternice, incat sunt capabile sa darame guverne si politicienii stiu foarte bine asta.
    Europa e fara boashe, si asta ne costa enorm pe fiecare dintre noi in fiecare zi! Numai ca oamenii sunt prea ocupati sa vada stiri tembele despre virusuri si alte "calamitati", nu se opresc sa gandeasca un pic cu mintea lor si sa actioneze in cosecinta. De aia sunt bune legile americane despre controlul armelor: nimeni nu si-ar permite in Europa sa-si bata joc de platitorii de taxe cum isi bat acum joc daca ai putea cumpara pistoale de la Kaufland, credeti-ma. De aia Constitutia US da dreptul cetatenilor sa aiba arme, pentru ca niciodata toata puterea nu e voie sa fie concentrata in mainile guvernantilor. Cei care au scris constitutia US au stiut foarte bine acest lucru. Si de aia noi in Europa n-o sa-i ajungem niciodata pe americani. Pentru asta ii uram cu sete noi aici in Europa, pentru ca simtit ca desi America s-a format prin si cu Europa, Europa n-o sa mai ajunga niciodata.
    6 3
  • inexorabil
    @PMC, subscriu, cu o singură observaţie: nu uita că există şi peste Ocean un cancer politico-financiar ocult pe nume Deep State…Îl putem considera imaginea în oglindă a hidrei bruxelleze (şi, desigur, ambele sunt strict controlate de EMOL). Mizeria subterană (acumulată atât în instituţii publice precum FBI, CIA, Pentagon sau Departamentul de Justiţie, cât şi în instituţii private precum Partidul Democrat) iese, totuşi, la suprafaţă prin gura de canal pe nume Departamentul de Stat al SUA (blocat psihic în şabloane ridicole precum “lupta anticorupţie”, “democraţia liberală” şi “statul de drept”). Şi, în pofida bunelor sale intenţii, se pare că “ultimul mohican” capitalist, recte preşedintele Donald Trump, a pierdut lupta cu această entitate mefistofelică (o veritabilă recrudescenţă bolşevică) profund dăunătoare societăţii americane (în primul rând din cauza “implementării” de zor a marxismului cultural şi a corectitudinii politice). A, desigur, tot dânsa a născocit sintagma cu rol de nutreţ pentru cretini “conspiraţia Rusiei”, de care sclavii din “mainstream media” (alias păianjenul otrăvitor care a împânzit Globul, sub pretextul “dreptului la informare”…deşi mai degrabă se poate constata o crasă dezinformare, pe care n-ar trebui să ne sfiim s-o calificăm drept manipulare şi încă necontenită) uzează până la exasperare.

    Aşadar, ca să nu confundăm noţiunile: voi iubi întotdeauna maşinile americane, filmele americane (cele de altădată), Vestul Sălbatic şi pur şi simplu “visul american”, dar, la fel, întotdeauna am păstrat rezerve faţă de politica (internă plus externă) SUA, iar în condiţiile de astăzi mă simt cu atât mai sceptic…Pe de altă parte, ceea ce au întreprins yankeii, pe plan militar, în timpul şi după al doilea război mondial, s-a încadrat într-o logică firească şi a consfinţit o etică memorabilă (de exemplu, asigurând securitatea Berlinului de Vest), ba chiar Războiul din Vietnam mi se pare justificabil, dar, după căderea (oricum, calculat emolară) “Cortinei de Fier”, îmi pare rău, dar “simptomele” manifestate de U.S. Army relevă – în mod categoric, indiscutabil, dar şi detestabil – militarism şi imperialism, dacă nu cumva chiar nazism…Din păcate, într-un fel sau altul, mai devreme sau mai târziu, conştient sau nu, ORICE preşedinte american devine marioneta Pentagonului, aşa că nici măcar avidul după independenţă politică Donald Trump nu putea să facă notă discordantă.
    5 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru