7 localități din România vor primi fonduri pentru stații de încărcare pentru mașini electrice: pe listă figurează Brașov, Timișoara sau Suceava

Publicat miercuri, 25.03.2020 10:46 de Daniel Popescu, Foto: Audi

Administrația Fondului de Mediu a anunțat că va aloca fonduri localităților Slatina, Galați, Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Deva și Suceava pentru stații de încărcare pentru mașini electrice.

Administrația Fondului de Mediu a inițiat recent un program prin care orice localitate din țară poate solicita fonduri pentru construcția de stații de încărcare pentru mașini electrice. Până acum, autoritățile au aprobat dosarele de finanțare propuse de 7 localități.

Astfel, în perioada următoare, autoritățile locale din Slatina, Galați, Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Deva și Suceava vor primi fonduri pentru a începe construcția de stații de încărcare pentru mașini electrice.

Administrația Fondului de Mediu nu a oferit însă detalii cu privire la tipul stațiilor de încărcare pe care le va finanța. Cel mai probabil, o parte dintre acestea vor fi stații de încărcare rapidă.

"Prin acest program ne dorim îmbunătăţirea calității mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră prin stimularea utilizării vehiculelor electrice și reducerea emisiilor rezultate din transporturi", spune Mihail-Dan Dojană, președintele AFM. 

Dosarele de finanțare pot fi depuse de autoritățile locale până în 31 martie.

Via AFM (PDF)

  • Clique, miercuri, 25.03.2020 14:53

    Mai bine fondurile alea s-ar duce către spitale, medicină șamd... La ce haos o să fie în curând pe la noi... Electricele mai pot aștepta mult și bine... Părerea mea!.

  • dan_grc, miercuri, 25.03.2020 21:36

    Suceava nu mai are spital, dar macar va avea statii de incarcare.

  • Alesu, joi, 26.03.2020 10:37

    Sa vedem: ce primari, presedinti de Cj-uri, au aceste localitati?! Ma rog, poate a crescut nivelul de trai pe la Suceava, Slatina... In orasele astea este macar o electrica inmatriculata? Cred ca oamenii din aceste localitati au nevoi mult mai urgente decat statii de incarcare el. Populatia Sucecei s-a dublat cu toti Italienii veniti...cumparati teste pt COVID, nu incarcatoare!!!!!