Sebastien Ogier semnează cu Toyota pentru sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Raliuri: Elfyn Evans și Kalle Rovanpera completează echipa niponă

de Cornel Șocariciu, Foto: RedBullContentPool
Miercuri, 27.11.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Toyota Gazoo Racing a anunțat echipajele pe care le vom vedea sub culorile niponilor în ediția 2020 a Campionatului Mondial de Raliuri. Sebastien Ogier, Elfyn Evans și Kalle Rovanpera sunt cei trei piloți care vor lua startul alături de Toyota.

În urmă cu doar câteva zile, Citroen anunța că se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri din cauza faptului că a rămas fără niciun pilot de top ca urmare a deciziei lui Sebastien Ogier de a semna cu rivalii de la Toyota.

Acum, oficialii Toyota au anunțat echipa cu care niponii vor concura în sezonul 2020 al Campionatului Mondial de Raliuri. Cele trei echipaje pregătite de japonezi sunt Sebastien Ogier - Julien Ingrassia, Elfyn Evans - Scott Martin și Kalle Rovanpera - Jonne Halttunen.

De la stânga la dreapta: Elfyn Evans, Sebastien Ogier, Tommi Makinen și Kalle Rovanpera.

Anul acesta, Toyota a mizat pe serviciile piloților Ott Tanak, Jari-Matti Latvala și Kris Meeke. Tanak a semnat pentru o perioadă de doi ani cu Hyundai, în timp ce Jari-Matti Latvala și Kris Meeke încă nu au confirmat participarea în sezonul viitor.

"Sunt mulțumit de echipajele pe care le vom avea la startul sezonului viitor. Cred că avem o echipă echilibrată cu care vom putea ataca și mai multe titluri în 2020", a declarat Tommi Makinen, directorul sportiv al echipei Toyota.

"Sunt extrem de încântat să fac parte din această echipă.

Este o nouă provocare și abia aștept să încep", a completat Sebastien Ogier.

Elfyn Evans renunță astfel la colaborarea cu M-Sport Ford, în timp ce Kalle Rovanpera, finlandezul în vârstă de doar 19 ani, va debuta anul viitor în categoria principală a Campionatului Mondial de Raliuri. Anul acesta, Rovanpera a devenit campion în cadrul categoriei WRC2 Pro alături de Skoda.

Elfyn Evans.
Kalle Rovanpera.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru