Schimbările climatice afectează Raliul Suediei: etapa de WRC va avea un traseu semnificativ mai scurt din cauza lipsei de zăpadă

Publicat miercuri, 05.02.2020 17:39 de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool

Organizatorii Raliului Suediei au decis să scurteze semnificativ traseul etapei din Campionatul Mondial de Raliuri de săptămâna viitoare, ca urmare a cantității foarte reduse de zăpadă.

Iarna blândă de care a avut parte Europa în acest sezon are efecte negative și asupra Campionatului Mondial de Raliuri. Una dintre cele mai așteptate etape a sezonului este Raliul Suediei, care are loc în mod tradițional pe zăpadă la începutul lunii februarie.

Totuși, în acest an, în perimetrul de desfășurare a etapei a nins foarte puțin, iar organizatorii au luat în calcul inclusiv varianta de a anula complet evenimentul. În cele din urmă, la capătul unor discuții cu reprezentanții FIA, organizatorii Raliului Suediei au decis că etapa să aibă loc pe un traseu semnificativ mai scurt.

Astfel, raliul va debuta vineri cu probele speciale Hof-Finnskog și Finnskogen desfășurate pe teritoriul Norvegiei, urmate de alte două probe speciale în Suedia, Nyckelvattnet și Torsby Sprint.

Sâmbătă, concurenții vor parcurge un traseu similar cu cel de vineri, în timp ce duminică piloții vor avea de parcurs doar proba specială Likenas de două ori, ultima contând ca Power Stage.

În total, concurenții vor parcurge aproximativ 180 de kilometri, comparativ cu cei 316 kilometri ai etapei de anul trecut.

"Raliul va include activitate competitivă în toate cele patru zile (n.r - joi va avea startul festiv), așa cum s-a stabilit inițial, cu un itinerariu modificat care va fi finalizat de organizatori", precizează oficialii WRC într-un comunicat de presă.

Via WRC