Schimbări în Campionatul Mondial de Anduranță: noua clasă pentru hypercar-uri, amânată pentru 2021

de Daniel Popescu, Foto: Aston Martin
Marti, 07.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Debutul clasei pentru hypercar-uri din cadrul Campionatului Mondial de Anduranță a fost amânat pentru 2021. Noua categorie va înlocui tradiționala clasă de prototipuri LMP1.

FIA a anunțat în această săptămână noi modificări în structura calendarului pentru Campionatul Mondial de Anduranță.

După ce Cursa de 24 de ore de la Le Mans a fost amânată din luna iunie în luna septembrie, forul mondial a anunțat că renunță la ideea unui nou sezon de iarnă, care trebuia să înceapă în septembrie și să se încheie în vara anului viitor. Astfel, sezonul 2020-2021 se transforma în sezonul 2021 și va începe în luna martie.

Schimbarea a fost adoptată cu scopul ca actualul sezon 2019-2020 să fie prelungit. Cursa de la Spa-Francorchamps a fost reprogramată pentru 15 august, în timp ce sezonul se va încheia în Bahrain în 21 noiembrie.

Decizia de amânare a startului sezonului viitor va avea un efect important asupra competiției, în contextul în care clasa de prototipuri LMP1 va fi înlocuită cu clasa de hypercar-uri, unde sunt admise inclusiv versiuni modificate ale unor hypercar-uri de serie.

Prin urmare, debutul clasei pentru hypercar-uri va avea loc în martie 2021, în loc de septembrie 2020.

"Această decizie este un indiciu pentru revenirea la un sezon regulat. Vom aplica un calendar din martie până în noiembrie pentru anul viitor", a declarat Gerard Neveu, CEO-ul Campionatului Mondial de Anduranță.

În noua clasă de hypercar-uri și-au anunțat deja participarea Toyota, Aston Martin și Peugeot.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru