Ogier a decis să-și prelungească contractul cu Toyota pentru sezonul 2021: francezul vrea să obțină un nou titlu în WRC într-un sezon "normal"

de Daniel Popescu, Foto: Red Bull Content Pool
Sambata, 18.07.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Sebastien Ogier a revenit asupra planului inițial de a se retrage din Campionatul Mondial de Raliuri în 2020 și vrea să-și prelungească contractul cu Toyota pentru anul viitor.

Sebastien Ogier intenționa să se retragă din Campionatul Mondial de Raliuri la sfârșitul sezonului 2020, însă planurile sale sunt bulversate acum de pandemia de coronavirus.

Sezonul curent a început cu trei etape înainte de a fi întrerupt în contextul restricțiilor de circulație, iar mai multe runde au fost anulate, inclusiv Raliul Finlandei și Raliul Marii Britanii.

Această situație îl determină acum pe Ogier să-și dorească prelungirea contractul cu Toyota pentru 2021 cu scopul de a câștiga un nou titlu mondial într-un sezon "normal".

Presa internațională susține că Ogier a demarat deja negocierile cu Toyota pentru noul acord, iar constructorul japonez este de asemenea interesat să continue colaborarea. Prin urmare, anunțarea oficială a prelungirii contractului reprezintă mai mult o formalitate.

După primele trei etape ale sezonului, Ogier ocupă prima poziție în clasamentul general cu 62 de puncte și este urmat de coechipierul său Elfyn Evans cu 54 de puncte.

În plus, Toyota este lider și în clasamentul constructorilor cu 110 puncte, în timp ce Hyundai este pe poziția a doua cu 89 de puncte.

Sezonul de WRC va fi reluat în 4 septembrie cu Raliul Estoniei, nou introdus în calendar, în timp ce etapele programate în Turcia (24 -27 septembrie), Germania (15 - 18 octombrie) și Japonia (19 - 22 noiembrie) nu au suferit încă modificări.

Via Autosport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru