Etapele de sim racing din cadrul Racing League Romania vor beneficia de transmisiune televizată: etapa a treia se va desfășura pe circuitul de la Imola

de Cornel Șocariciu
Duminica, 29.03.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Duminică, 29 martie, începând cu orele 20:30, va avea loc a treia etapă de sim racing din cadrul Racing League Romania. Cei 30 de concurenți se vor întrece pe circuitul de la Imola, iar fanii vor putea urmări competiția în direct pe Facebook sau în reluare pe postul de televiziune Telekom Sport.

În contextul în care pandemia de coronavirus SARS-CoV-2 a anulat toate competițiile majore de motorsport din această perioadă, una dintre cele mai bune alternative o reprezintă competițiile electronice de tip sim racing.

În urmă cu trei săpătmâni, în România a debutat al cincilea sezon al Racing League Romania. Noua ediție este susținută de BMW România, iar toți concurenții care vor lua startul se vor afla la volanul modelului BMW M3 E30 DTM.

Acum, West Competition Racing, promotorul Racing League Romania, a ajuns la un acord pentru ca etapele de tip sim racing să fie preluate de Telekom Sport. Conform parteneriatului, transmisiunile în direct vor fi preluate de pagina de Facebook Telekom Sport, iar pe postul de televiziune vor fi difuzate în reluare începând de luni, 30 martie. Pentru moment, organizatorii nu au comunicat și orele pentru difuzarea etapelor pe postul de televiziune. De asemenea, începând cu etapa a treia, organizatorii au pregătit și o serie de premii din partea Motul pentru câștigătorii celor două manșe de concurs.

La fel ca până acum, fanii acestui tip de competiții vor putea urmări întrecerea de pe circuit și pe pagina de Facebook BMW România.

A treia etapă a Racing League Romania se va desfășura duminică, 29 martie, începând cu orele 20:30.

Cei 30 de concurenți care vor lua startul în competiția de sim racing se vor duela pe circuitul de la Imola. 

Fiecare etapă a competiției este formată dintr-o sesiune de calificări de 10 minute care stabilește grila de start pentru prima cursă de 30 de minute. Ulterior, există și o a doua cursă în care primii 10 piloți din prima cursă își inversează pozițiile pe grila de start.

Calendarul Racing League Romania 2020

Data Circuit
15 martie Red Bull Ring
22 martie Motor Park România
29 martie Autodromo Enzo e Dino Ferrari di Imola
5 aprilie Norisring
12 aprilie Nurburgring Nordschleife (Endurance Cup)
19 aprilie Virginia International Raceway
26 aprilie Circuit de Spa-Fracorchamps
3 mai Zandvoort
10 mai Kyalami Grand Prix Circuit
17 mai Brands Hatch GP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru