Cursa de 24 de ore de la Le Mans, amânată pentru luna septembrie: datele celorlalte etape vor fi anunțate ulterior

Publicat joi, 19.03.2020 14:03 de Daniel Popescu

Cursa de 24 de ore de la Le Mans programată în luna iunie a fost amânată pentru luna septembrie din cauza pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2. Datele celorlalte etape din Campionatul Mondial de Anduranță vor fi anunțate ulterior.

Campionatul Mondial de Anduranță este cea mai nouă competiție nevoită să se adapteze la pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

Organizatorii au anunțat oficial amânarea Cursei de 24 de ore de la Le Mans care era programată pentru perioada 13-14 iunie. Astfel, competiția va avea loc în 19-20 septembrie, în măsura în care situația o va permite, în funcție de evoluția pandemiei.

"Amânarea Cursei de 24 de ore de la Le Mans programată inițial în iunie este cea mai bună decizie pentru a merge mai departe în aceste circumstanțe excepționale. Cel mai important lucru este să limităm răspândirea virusului. Toate gândurile noastre merg către medicii care muncesc fără încetare pentru sănătatea noastră", a precizat Pierre Fillon, președintele Automobile Club de L’Ouest (ACO), care organizează acest eveniment.

Cursa de 24 de ore de la Le Mans este ultima etapă a sezonului în Campionatul Mondial de Anduranță. În urma acestei amânări, alte etape de la începutul sezonului 2020-2021 vor fi de asemenea reprogramate, iar datele vor fi anunțate ulterior. Cu puțin timp în urmă, etapa de la Sebring din cadrul acestui sezon a fost anulată.

"Amânarea Cursei de 24 de ore de la Le Mans înseamnă că vom face schimbări în calendarul Campionatului Mondial de Anduranță, iar noile date vor fi anunțate în curând", a mai precizat Fillon.

Via Reuters