Audi se retrage din DTM la sfârșitul sezonului 2020: BMW va rămâne singurul constructor în Campionatul German de Turisme în 2021

de Daniel Popescu, Foto: Audi
Marti, 28.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi se va retrage din DTM la sfârșitul sezonului 2020 pentru a se concentra pe competiția de monoposturi electrice Formula E. În urma deciziei, BMW va fi unicul constructor în Campionatul German de Turisme începând din 2021.

Audi a anunțat la începutul acestei săptămâni că a decis să se retragă din Campinatul German de Turisme (DTM) la sfârșitul sezonului 2020.

Constructorul german anunțase în urmă cu câteva luni că va analiza prezența în DTM, iar acum afirmă că decizia finală a fost impulsionată inclusiv de pandemia de coronavirus SARS-CoV-2.

În schimb, Audi își va concentra eforturile pe competiția de monoposturi electrice Formula E. "Vom continua transformarea noastră într-un furnizor de mobilitate electrică, iar Formula E oferă o platformă foarte atractivă pentru asta. În plus, analizăm și alte formate de motorsport pentru viitor", a explicat Markus Duesmann, președintele Audi.

Audi a obținut 11 titluri în DTM de la debutul în 2000, inclusiv titlul piloților și titlul constructorilor în 2019.

Rivalii de la Mercedes-Benz s-au retras din DTM la sfârșitul sezonului 2018, în timp ce Aston Martin a concurat fără succes doar în 2019.

Astfel, în urma acestei decizii, BMW va rămâne singurul constructor din DTM începând din sezonul 2021, ceea ce va pune în pericol viitorul competiției.

De altfel, oficialii DTM admit că viitorul campionatului depinde în mare măsură de sponsori. "Această decizie complica situația, iar viitorul DTM depinde acum în mare măsură de modul în care partenerii și sponsorii vor reacționa la această decizie", precizează DTM într-un comunicat de presă.

Una dintre opțiuni ar putea fi un parteneriat sau o fuziune între DTM și altă competiție. DTM a încercat anul trecut o alianță cu campionatul Super GT din Japonia, prin care Honda, Nissan și Lexus au furnizat câte o mașină la etapa de DTM de la Hockenheim.

Ca urmare a pandemiei, startul sezonului 2020 al DTM a fost amânat pentru 10-12 iulie, când ar urma să aibă loc prima etapă pe circuitul de la Norisring.

Via Audi, DTM

Comentarii (3)

  • netam-nissan
    aha deci bmw se va stradui sa iasa al doilea concurind singur pe chuck noris-ring.
    sau asta inteleg eu cel putin din haosu care invadeaza vad viral si circotecile cu misie de marketing.
    ps. daca intra insa nissan in ring cu gtr ma sucesc si devin fan dtm mai abitir ca fierraru costel.
    18 0
  • inexorabil
    Operaţie reuşită, pacient mort. Adică a devenit femeie în toată regula.
    12 2
  • Costel
    netam-nissane,

    de-o concesie is capabil, da' numa' una fiindca dupa cum oi observat maretia indubitabila a F1 imi rapeste tot timpu' alocat motorsportului iar o astfel de posibila distragerere a atentiei spre o intrecere mult inferioara valoric poa' sa aiba repercursiuni imposibil de cuantificat acu' in ceea ce priveste evolutiile mele ulterioare asupra marelui circ in general si ferrari in special dar nici nu-s dispus sa inchei fara sa-ntreb designerii BMW ,asta dupa ce Audi le-o facut cadou un nesperat monopol de imagine in DTM :

    chiar o meritat goana asta nebuna dupa excesiva vizibilitate frontala a notoriului brand cu un rezultat dintre cele mai ingrijoratoare pentru cei care-si permit sa mai venereze si frumosu' in lumea auto pentru certu' slut M4 G82 ?
    8 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru