Mercedes-Benz Clasa A

2.0 Benzină Turbo (AMG A35 4Matic) 306 CP 4x4 Aut7
4.4
de Cornel Șocariciu, Foto: Mercedes-Benz, marţi, 18 decembrie

Pe noi teritorii

Ultima întâlnire pe care am avut-o cu fosta generație Mercedes-AMG A45 a fost una care m-a convins că Hot Hatch-ul constructorului german este o brută. Indiferent de modul în care te purtai cu el, îți dădea constant semne că vrea să-i exploatezi resursele la maxim. Iar acest lucru m-a determinat să spun tot timpul că modelul dezvoltat de inginerii germani este unul hardcore care se adresează celor siguri, care știu cu adevărat să șofeze într-o manieră sportivă.

Pentru ca intrarea în acest segment să fie ceva mai accesibilă, Mercedes-Benz a decis să aducă pe piață, odată cu noua generație Clasa A, o versiune "domoală" a Hot Hatch-ului de care am fost impresionat vreme îndelungată.

Numele său este AMG A35 4Matic și a fost gândit pentru a face trecerea de la gama "civilă" la cea "hardcore". Am mers în Spania, pe insula Mallorca, pentru a testa cel mai accesibil membru al familiei AMG.

 • andrei, miercuri, 19.12.2018 10:19

  Care a fost costul versiunii testate? A depasit 60000 euro? Cred ca devalorizarea este socanta la o astfel de masina.

 • Venturi, miercuri, 19.12.2018 12:56

  AMG-ul saracului? Cat de sarac trebuie sa fii ca sa-ti permiti un A35?

 • Q, miercuri, 19.12.2018 20:52

  Nu sunt deloc impacat cu noua filosofie de design Merecedes.Fosta generatie arata de 10 ori mai bine,la fel si in cazul CLS-ului.Farurile fata sunt prea jos amplasate si au o forma destul de aiurea,la fel ca farurile spate.In rest,numai de bine!

 • Bobo, duminică, 23.12.2018 00:10

  ca de obicei subiectivi. Daca nici acest interior si tehnologia mbux laudata de toti nu va determina sa dati 5/5 atunci chiar inseamna ca va plac mult carutele VAG.

 • mircea, duminică, 30.12.2018 15:37

  Mie imi place acest site pentru ca nu ced ca opiniiile mele de fan auto sunt ,in mod necesar , unicele si singurele valabile. Citesc,curent , portalurile auto de(in) limba engleza (what car,autoexpress,autocar, topgear,parker,carwow,honestjohn,pre,autogeful,inclusiv v/bloguri etc) si incerc sa-mi fac o idee din mixul comentariilor. Vad si pe forumurile lor comentarii uneori agresive,dar la noi cele agresive predomina. Masina pe care cetateanul roman si-o cumpara este,daca afost de noua, cea mai buna.Evident ca cei care cumpara altceva sunt niste dobitoci sau ,in cel mai bun caz fraieri. Cei care cumpara sh,cred despre cei care cumpara masini noi ca sunt ,in cel mai bun caz,inconstienti. Ti-e si frica sa scrii o parere! Viata grea pentru redactie! Eu va urez la multi ani, Automarket !