Ford Fiesta

1.5 Diesel Turbo (TDCi) 120CP Man6 Vignale 5 usi
4.4
de Bogdan Mirică, Foto: Ciprian Mihai, miercuri, 21 martie

Instigator

Dacă Mini poate vinde mașini de 30.000 de euro, noi de ce nu am putea? Dacă Audi a avut succes cu A1, noi de ce nu am putea avea? Asta par să-și fi spus directorii de produs Ford atunci când au conceput planurile pentru actuala generație Fiesta.

Așa se face că americanii, inspirați de succesul europenilor în segmentul mic premium, au decis să dea naștere unui rival pe măsură. Și ce cobai mai bun decât Fiesta, cea mai populară mașină din toată gama europeană, liderul segmentului mic atâția ani la rând?

Prin urmare, Fiesta poate fi acum și premium. La fel ca frații Edge, S-Max, Kuga și Mondeo, care au primit și ei versiuni Vignale. Am testat câteva zile unul dintre cele mai scumpe Ford Fiesta pe care le poți comanda în România și am încercat să văd dacă se poate ridica la nivelul competitorilor despre care vorbeam mai sus.

 • someone, miercuri, 21.03.2018 10:54

  oricat ar fi de bine echipat si de premium, la 20.400 ( pret cu reducerea inclusa !!! ) imi iau direct si fara sa ma gandesc de 2 ori varianta ST. nu stiu daca gamei fiesta i se preteaza un tratament luxury. inca o chestie pe care o am de comentat: de ce despre golf 6 s-a scris ca e un golf 5 cu facelift mai ales pt ca foloseste aceeasi platforma cu golf 5, dar despre aceasta fiesta, care foloseste aceeasi platforma cu generatia precedenta nimeni nu spune nimic? e practic aceeasi strategie cu cea a vw insa...... nu ma intelegeti gresit, imi place fordul, am si eu unul luat de nou din showroom, dar mi-ar placea ca judecatile sa se faca dupa aceleasi criterii pt toata lumea.

 • mm, miercuri, 21.03.2018 11:58

  ciudata atitudinea ford cu seria vignale, mi-e greu sa cred ca finisajele premium vor compensa imaginea de marca de volum mai ales cand vorbim de aceeasia caroserie, cel putin seria ds de la citroen e lucrata si la table(pe ds 3 ati uitat sa-l mentionati la comparatie).

 • @mm, miercuri, 21.03.2018 12:51

  sincer cred ca Vignale e peste DS-ul Citroenului. Am mers timp de o saptamana cu un DS5 si, desi mi-a placut, parca nu era la fel de "premium" ca un Mondeo Vignale. Asta a fost parerea mea la momentul respectiv. Arata super bine la exterior, are niste artificii de design interesante la interior, DAR inca apar plastice care sunt mai mult de C5 nu de DS5.

 • PMC, miercuri, 21.03.2018 12:57

  Da, combinatia de marca de volum cu elemente premium nu ma incanta nici pe mine... Mai bine un volum bun decat volum cu pretentii, fortat.

 • Octavian, miercuri, 21.03.2018 13:47

  "Pretul piperat" - cam tot ce a aparut nou in ultimul an are pretul piperat.

 • Scrooge, miercuri, 21.03.2018 15:01

  20.400 si are cutie manuala ??...masina de oras....fie ea si un pic premium...nu merge....automata e singura solutie.

 • danutz9393, miercuri, 21.03.2018 16:21

  Eu cred ca e o masina bine "plasata" in aceasta clasa a "subcompactelor premium". Sunt de acord, Ford nu are o istorie in zona premium, insa aceasta tentativa cu echipare premium a unui model de volum merita atentie. Iar Fiesta Vignale are destule avantaje in raport cu rivalii mentionati (A1, Mini si DS 3): calitatea comparabila, performante mai bune si pret mai mic.

 • Coco, miercuri, 21.03.2018 21:06

  În domeniul segmentului B ( subcompact ) premium Ford nu are trecut, este în prezent dar nu prea va avea viitor pentru că nu este la nivelul concurenței...Audi și Mini aparțin altei culturi / lumi auto din sfera căreia Ford nu fece părete iar DS este o marcă originală și cu steiff care nu poate să se compare cu Ford care propune că soluție modelul de volum cu pretenții premium....cam subțire și forțat

 • xxx, joi, 22.03.2018 09:38

  Arata foarte bine pe hârtie (oricum si fără aceste "îmbunătățiri" Fiesta este de luat in seama, mie îmi place mult), dar rămâne un Ford Fiesta poți sa-i pui si motor de avion daca vrei, tot Fiesta rămâne, segmentul de cumpărători este foarte restrâns.

 • Mihai, luni, 26.03.2018 16:22

  Am vazut masina la SIAB. Are niste finisaje surprinzator de bune pentru un Ford. Singurul lucru de care sufera este imaginea. Oricum, eu prefer Fiesta ST, pe care de asemena am vazut-o la SIAB. Probabil ca are un pret similar cu Vignale.

 • adi, miercuri, 11.04.2018 11:47

  din punct de vedere al motorizarii mi se pare foarte ok masina...de asemenea echiparea este foarte interesanta...din pacate nu este foarte confortabila masina iar la fiabilitate cam lasa de dorit (evident ma refer la vehiul fiesta, dar banuiesc ca si in cazul de fata lucrurile vor sta la fel)