MINI Cabrio facelift

2.0 Benzina Turbo 192CP Aut7 Cooper S
4.0
de Cornel Șocariciu, Foto | Mihai Barbu | Bogdan Baraghin, miercuri, 13 iunie

Spirit liber

Cu doar câteva zile înainte ca Prințul Harry și Meghan Markle să-și declare iubire veșnică, un britanic cu origini în Oxford ajungea pe plaiuri mioritice. Nu, n-a fost cadoul de nuntă pregătit de Mini pentru familia regală, ci debutul lui Mini Cabrio facelift în România.

Dacă Bogdan v-a povestit cum a descoperit alături de Mini Cabrio facelift locurile din Transilvania de care Prințul Charles s-a îndrăgostit, eu o să vă spun mai multe despre modificările aduse decapotabilei britanice. Îmbunătățirile pregătite de Mini au fost anunțate la începutul anului, iar acum atât versiunile hatch cu trei și cinci uși, cât și varianta cabrio pot fi comandate în România. 

 • Kirotractor, joi, 14.06.2018 12:21

  Hmm, zero comentarii, deci zero interes - deși mașinuța-i dezirabilă. Evident că și... cumpărabilă doar pentru cei (sau mai ales cele ;-) - aloo, s-aude-n Dorobanți?) cu bani în exces, așa că singura deducție logică ar fi absența lor-pițipoancelor din zona AM. P-o notă ceva mai serioasă, accentele de stil / dotările care dau caracterul așa-zis *lifestyle* Mini-urilor sînt nimerite la fix de BMW (pînă și ipocrizia steagului britanic din stopuri exercită atracția ei.) Că toate astea-s plătite mai scump decît fac nu remarcă oricum nimeni circumscris *targetului* vanitoșilor vizați de marca britanică doar cu numele.

 • mircea, joi, 14.06.2018 12:53

  @Kirotractor N-aș zice că interesul e tocmai zero, dar ai intuit bine: când vine vorba de Mini, reacțiile de pe Automarket au fost dintotdeauna ceva mai rezervate. Nu știu de ce, pentru că marca are poveste, iar mașinile sunt chiar speciale. Probabil pentru prețul lor foarte ridicat.

 • Kirotractor, joi, 14.06.2018 13:48

  @mircea: Cred că ai dreptate - ca (aproape) întotdeauna. ;-) Fiindcă-n restul Europei... mai bănoase Mini vindea de ex. în 2016 de 10 ori (!!!) mai multe Cooper S decît Clio RS. Îți mai zic pe scurt și-o întîmplare distractiv-sugestivă apropo de *ispita Mini*. Înainte să-mi iau Swift-ul Sport 1.6, am probat metodic mai multe alternative - de obicei singur, dar la testul c-un Mini comparabil, deși mult mai scump (Cooper, fără S) am avut nefericita inspirație s-o iau și pe nevastă-mea. Cînd i-am spus la final că-i cel puțin egala Swift-ului (deja probat) în mai toate domeniile, dar nu merită luată (mda, banii bată-i vina), mai să bufnească-n plîns - chiar dacă, după oareșce meditație... financiară, a recunoscut că am oarecum :-))) dreptate. Concluzie inevitabilă: pentru sexul frumos cel puțin, Mini rămîne irezistibil. Dar și pentru destui bărbați (mai ales S / JCW-urile).

 • Megale, miercuri, 05.09.2018 00:03

  Pai cine nu a avut si nu a "rupt" un JCW nu stie . Daca ai bani de gaz,si mentenanta , poti sa incerci una . Bafta la "drum"