Drivetest Mazda CX-5

2.2 Diesel BiTurbo (CD175) 175CP 4x4 Aut6 Revolution Top
Mazda CX-5 zoom
de Dragoș Băltățeanu
Miercuri, 31.05.2017
Evoluția silențioasă

Mazda își continuă drumul ales. Fără motoare mici, fără downsizeing, fără turbo pentru propulsoarele pe benzină. În același timp, reușește să crească calitatea finisărilor, plăcerea de a conduce și experiența totală la volanul modelelor sale.

Dacă prima generație a modelului CX-5 avea câteva elemente perfectibile, a doua generație reușește să ofere un automobil de familie complet în popularul segment al SUV-urilor compacte. E adevărat că revoluția lipsește din peisaj o dată cu schimbarea generației. Avem de-a face cu o evoluție mai degrabă silențioasă, atât la propriu cât și la figurat. Pentru că strategia Mazda e simplă: vinde din ce în ce mai multe mașini în Europa, fără a face mult tam-tam, însă îmbunătățește constant calitatea oferită.

Mazda CX-5
2.2 Diesel BiTurbo (CD175) 175CP 4x4 Aut6 Revolution Top

  • Pret de pornire 22.490 €
  • Pret model testat 36.790 €
  • Taxa auto 0 €
  • CUI SE ADRESEAZĂ?
  • FĂCUTĂ PENTRU
  • IZOLARE FONICA
  • COOLNESS EFFECT

Motor / Transmisie

La lansarea internațională din Spania, găzduită de primitorul oraș Barcelona, Mazda ne-a pus la dispoziție două motorizări. Am putut astfel încerca varianta pe benzină de 2.0 litri și 160 CP cu cutie manuală cu șase trepte, dar și puternicul diesel biturbo de 2.2 litri și 175 CP plus cutie de viteze automată cu șase trepte. 

Ca de obicei, motoarele pe benzină aspirate produse de Mazda sunt extrem de agreabile, dar în cazul modelului CX-5, unitatea de 2.0 litri parcă oferă cam puțin cuplu. O să analizăm acest propulsor la următorul test național și ne vom concentra acum pe versiunea diesel.

Chiar dacă motoarele diesel nu se află în cea mai bună formă la nivel de imagine, suntem de părere că vor fi în continuare alese de clienți - cât mai rămân pe piață - pentru faptul că oferă un consum redus și foarte mult cuplu, atât de necesar unui SUV de dimensiuni compacte. În plus, ele devin din ce în ce mai rafinate cu trecerea timpului.

Motorul de 2.121 cmc ce dezvoltă 175 CP la 4.500 rpm și 420 Nm la 2.000 rpm nu este nou, dar a devenit și el mai rafinat ca niciodată. Mazda a lucrat la insonorizarea cabinei, iar sunetul motorului este aproape imperceptibil în habitaclu. Pe autostradă, la viteze constante, sunetul vântului este unori mai pregnant față de cel al motorului. În unele cazuri ni s-a părut aproape ireal cât de silențios este acest propulsor diesel.

Motorul face parte din familia de propulsoare Skyactiv-D și este unul extrem de elastic. Oferă resurse indiferent de treaptă, iar reprizele sunt extrem de satisfăcătoare. Deși cilindreea mai mare față de propulsoarele concurenței aduce dezavantaje fiscale care se traduc prin câteva sute de euro plătite în plus pe durata medie de posesie, Mazda o preferă pentru că oferă mai mult cuplu. De fapt, Mazda CX-5 2.2 175 CP oferă cel mai mare cuplu din segment.

Cutia automată cu șase trepte a fost și ea ușor modificată în bine, treptele fiind schimbate imperceptibil. Există și poartă manuală pentru schimbarea treptelor, dar nu am simțit nevoia să o folosim. 

Consum

Propulsorul de 175 CP este cea mai puternică versiune a motorului diesel de 2.2 litri. Vine împreună cu tracțiunea integrală permanentă, iar în cazul exemplarului nostru de test și cu o cutie de viteze automată. Toate acestea plus cele 1.535 kilograme la gol aduc o cifră de consum oficială de 5.8 litri/100 km. Aceasta este valoarea medie comunicată de constructor.

Pe parcursul celor 140 km de test din Spania, unde am contorizat atât traficul din Barcelona, autostrăzi, dar și drumuri pe munte și treceri prin sate, computerul de bord a raportat un consum mediu ce a variat între 7.5 și 7.8 litri/100 km. Pe o distanță mai lungă, consumul s-ar fi stabilizat probabil la o valoare mai mică.

Cei 5.8 litri/100 km oficiali sunt comparabili cu cifrele oferite de modelele concurente din grupul Volkswagen echipate cu motorul 2.0 TDI de 190 CP, dar este mai bun față de ce oferă coreenii de la Hyundai și Kia, care au o medie de 6.5 litri/100 km pentru modelele Tucson și Sportage 2.0 diesel de 185 CP. Dieselul Mazda este însă întrecut de modele ca Ford Kuga 2.0 TDCI 180 CP (5.2 litri/100 km ) sau Honda CR-V 1.6 i-DTEC 160 CP (5.1 litri/100 km).

Performanţe

Cei 175 CP își fac simțită prezența la accelerațiile mai viguroase, dar Mazda nu a pus accent pe sportivitate. Cu o suspensie setată mai mult pentru confort, noul CX-5 oferă performanțe decente, dar fără a impresiona la acest capitol. 

Accelerația de la 0 la 100 km/oră se face în 9.5 secunde, iar viteza maximă ce poate fi atinsă este de 205 km/oră. 

Performanțe mai bune la capitolul accelerație găsim la SUV-urile Tiguan, Ateca și Kodiaq, toate fiind echipate cu motorul 2.0 TDI de 190 CP. Cel mai rapid este Seat Ateca cu 7.5 secunde până la prima sută de km/oră, urmat de VW Tiguan cu 7.9 secunde și Skoda Kodiaq cu 8.6 secunde.

Ford Kuga 2.0 TDCI 180 CP accelerează de la 0 la 100 km/oră în 9.2 secunde, în timp ce Hyundai Tucson și Kia Sportage au performanțe similare cu 9.5 secunde.

Interior

Poate cea mai mare revoluție a noului model Mazda CX-5 este interiorul. Față de modelul anterior, lucrurile au fost sistematizate și simplificate, rezultând un interior mai ușor de digerat, mai elegant și mai primitor. O parte din elementele folosite sunt familare celor care au mai condus un CX-5, cum ar fi panoul de comandă pentru clima automată sau elementele de control ale sistemului de infotaiment amplasate între cele două scaune din față. 

Însă display-ul central a fost mutat și se află acum în partea superioară a consolei centrale, în stilul de tabletă atașată care este acum la modă printre constructorii auto. Gurile de ventilație au formă nouă, atipică, iar inserțiile de pe bord par din lemn, dar de fapt este un plastic foarte bine finisat care adaugă o tușă de eleganță. 

În spate este loc suficient pentru trei adulți bine dezvoltați, iar pe versiunile de top cotiera rabatabila adăpostește două mufe USB, foarte bine venite pentru locurile din spate. În plus, pasagerii din spate au parte și de propriile guri de ventilație.

Portbagajul poate avea acum și hayon electric, o premieră pentru Mazda, acesta putând fi acționat de pe telecomandă, prin butonul din habitaclu sau prin cel de pe marginea hayonului. Portbagajul este amplu, oferind un spațiu de încărcare de 506 litri sau 1.620 litri dacă alegem să "zidim" cu bagaje până la plafon și să rabatăm bancheta spate.

Preţ de achiziţie

Mazda știe că oferă un produs de calitate și nu are de gând să-l vândă ieftin. Iar aici avem principalul minus al acestui model: prețul de achiziție. Chiar dacă prețurile pornesc de 22.500 euro pentru versiunea în echipare de bază Emotion cu motor pe benzină de 2.0 litri 165 CP și tracțiune față, modelul testat de noi - Mazda CX-5 2.2 diesel 175 CP 4x4 AT6 în echiparea superioară Revolution Top - ajunge să coste 36.800 euro cu TVA inclus.

Este cel mai mare preț din segment în afară de cel cerut de Honda pentru modelul CR-V în echipare de top, preț ce depășește 40.000 euro.

Concurența oferă prețuri ce încep de la 27.700 euro pentru Kia Sportage și ajung apoi în zona 32.000-34.000 euro pentru restul modelelor din această clasă. 

Siguranţă

Mazda nu glumește când vine vorba de siguranța pasagerilor săi și acest lucru se vede și la modelul CX-5. Încă de la generația anterioară, modelul CX-5 a înregistrat scorul maxim de cinci stele la testele EuroNCAP din 2012.

Cum noul model folosește aceeiași platformă tehnică, ne putem aștepta la un scor similar. Mazda și-a echipat modelul cu toate sistemele active de siguranță. Amintim Lane Keep Assist, ce corectează direcția în cazul părăsirii accidentale a benzii de rulare, radar frontal pentru menținerea automată a distanței și frânarea automată în cazul unei urgențe.

Ţinută de drum

Mazda reușește să îmbine într-un mod foarte armonios o suspensie setată pentru confort cu o direcție extrem de plăcută și comunicativă. Față de generația anterioară, care a fost pentru o bună bucată de vreme o referință la acest capitol, lucrurile au evoluat pozitiv. 

Deși se înclină pe viraje mai mult decât - să zicem - un Seat Ateca, Mazda CX-5 este extrem de ușor de controlat și oferă un soi de confort dinamic. Suspensia își arată limitările în oraș, unde datorită roților de 19 inch poate deveni uneori intruzivă. Dar noul CX-5 dovedește o abilitate excelentă în a-și controla mișcările caroseriei pe drumuri virajate. Este genul de mașină din care te dai jos odihnit la finalul unui excursii unde ai avut parte atât de autostradă, cât și de drumuri cu serpentine.

Vizibilitate

Nu sunt probleme majore la acest capitol, noul CX-5 oferind o poziție de condus suficient de înaltă pentru a observa traficul înconjurător. Montantul din stânga față este suficient de gros pentru a jena uneori vizibilitatea pe virajele mai strânse de stânga.

Bineînțeles, există atât senzori de parcare, precum și cameră video pentru mersul cu spatele, iar dimenisunile relativ compacte fac din Mazda CX-5 o mașină ușor de manevrat.

Tehnologie

Mazda a corectat o serie din greșelile trecutului, iar cel mai important exemplu este adoptarea unui sistem Head-Up Display de generație nouă. În locul clasicului display cu o bucată de sticlă separată ce se ridică din bord, avem acum proiecție color pe parbriz, foarte bine poziționată. 

Însă există o problemă. Noul sistem nu este disponibil pe toate versiunile de echipare, iar din ce am observat pe mașinile de test, acesta era prezent doar pe versiunile superioare. Mașinile cu echipări medii foloseau încă sistemul vechi.

Apoi, Mazda a adoptat hayonul electric, dotare ce lipsea pe generația anterioră. Astfel, la o simplă apăsare de buton, din telecomandă sau din habitaclu, portbagajul se deschide sau se închide automat. 

Marea dezamăgire vine de la sistemul infotaiment MZD Connect. Deși are aceleași comenzi excelent plasate pe consola dintre scaune, folosește același display mic, scos acum deasupra bordului și o grafică învechită.

În schimb, Mazda CX-5 excelează la capitolul sisteme de securitate. Avem asistare la păstrarea benzii, care intervine viguros și corectează direcția dacă lăsăm mașina să iasă de pe banda de rulare, sistem de monitorizare a unghiului mort cu semnalizare inclusiv pe Head-Up display, nu doar pe oglinzi, sistem de monitorizare a oboselii pentru cel de la volan, pilot automat adaptiv și frânare automată în caz de urgență.

Ne-a plăcut și sistemul audio Bose cu 10 incinte acustice, cu o calitate excelentă a redării audio. De remarcat amplasarea difuzoarelor tweeter în montanților față. De asemenea, un detaliu interesant este amplasarea a două mufe USB în cotiera spate, un accesoriu ce va fi apreciat de utilizatorii de smartphone ce vor călători pe bancheta din spate.

Design

Noua generație Mazda CX-5 păstrează platforma tehnică folosită și de generația anterioară, iar designul este și el similar. Mai ales din profil, cele două mașini par asemănătoare, dar o privire mai atentă descoperă ca noul model vine cu câteva linii suplimentare care-l fac ceva mai fluid. Partea posterioară este mai bombată, cu stopuri mai mici, iar în față calandrul generos este încadrat de blocuri optice cu un design diferit.

Noua Mazda CX-5 este o prezență foarte plăcută pentru privire și se integrează perfect în actuala gamă a constructorului japonez.

Nu ne-a placut

  • Pilot automat intruziv
  • Vizibilitate perfectibilă
  • Grafica sistemului multimedia
  • Design conservator
Date tehnice - Mazda CX-5 2.2 Diesel BiTurbo (CD175) 175CP 4x4 Aut6 Revolution Top
Combustibil
Diesel
Nr. usi
5
Motor tip / cilindri
Linie
Nr. locuri
5
Cilindree cmc
2191
Lungime mm
4550
Putere maxima CP (rpm)
175 (4500)
Latime mm
1840
Cuplu maxim Nm (rpm)
420 (2000)
Inaltime mm
1680
Viteza maxima km/h
206
Greutate kg
n/a
Acceleratie 0-100 km/h s
9.5
Ampatament mm
n/a
Tractiune
4x4
Volum rezervor litri
n/a
Cutie viteze
A
Volum portbagaj litri
506
Vezi versiuni si preturi Mai multe detalii despre Mazda CX-5

Ultimele teste

Comentarii (36)

  • Am trait s-o aud si pe asta, Mazda are design conservator. In plus, mi se pare ca masina a fost un pic ciupita la capitolele consum, performante, interior, poate si pret de achizitie, avand in vedere cu ce vine in standard.
    74 11
  • Nota finala e o gluma sinistra, ati ciupit putin de peste tot, sa nu cumva sa depaseasca vreo nemteasca obosita...
    91 15
  • Un tiguan mai slab configurat decat mazda din test ajunge la 39k de euro... despre ce vorbim aici?
    74 7
  • Motor vechi si depasit moral...transmisie la fel...in rest facelift la facelift peste facelift.
    Pana si Honda s-a trezit si a venit cu tehnologie noua...doar astia si Toyota au mai ramas cu cvt-uri si automate de pe vremea lu bunicu.
    De motoare nici nu are sens sa mai discutam.
    PS. cine nu a condus un turbo sa se abtina de la comentarii!
    17 53
  • Zamfir
    Banuiesc ca e o gluma proasta nota pe care i-ati dat-o acestei Mazda. Trebuie penalizata pt. ca nu e facuta in Europa?
    Legat de pret, o Skoda Kodiaq cu dotari echivalente trece de 43.000 euro.
    Deci unde e pretul acela mare?
    In ultima perioada notele la testele voastre ma fac cam suspicios...
    74 7
  • nota mica? si ce, japii se multumesc intotdeauna cu putin...un bol de orez si note mici. Cést la vie!

    Cred ca tras-o'n jos designul conservator...ca asta e.... daca cu frantuzoaiecele nu are prea mari sanse despre o comparatie cu germancele ce sa mai vorbim? ca astea din urma isi trag seva designului original direct din cele mai prestigioase universitati de profil.
    25 11
  • Cx-7 :1.5 tone, 2.2 diesel de 170 de cai, consum in test 7.5 mixt. Ati dat 3 stele jumate la consum
    Seat Ateca: 1.55 tone, 2.0 diesel de 150 de cai, consum in test ~7 mixt. Ati dat 4 stele la consum.

    Sunteti obiectivi? in conditiile in care mazda are motor mai mare/puternic
    57 6
  • Calingura
    Si mie mi se pare nota injusta.
    Cred ca nu mai vedeti poza de ansamblu. Daca din calcule va rezulta 4.0 si va uitati la SX4 sau 3008 care au deja 4.1 atunci e clar ca e nevoie de o recalibrare.
    46 4
  • Banuiesc ca te referi la dieselul din test cand zici ca e depasit.

    Sa stii ca daca 90% din piata se arunca din lac in put cu downsizingul asta nu inseamna ca restul de 10% trebuie sa faca la fel.

    Pentru unii downsizing, cresterea puterii, scaderea consumului si a taxelor este evolutie.
    Pentru altii fiabilitate ridicata, motoare care nu se chinuie si antitrend este evolutie...

    Si nu cred ca sunt multi care au condus diesele aspirate, daca la diesel te refereai cand ziceai ca cei care nu au condus turbo sa nu comenteze
    29 7
  • andrei
    Imi place Mazda cum araata, insa are o transmisie de toata jena daca accelereaza in 9.5 secunde. La banii pe care ii cere e dezamagitor. O caroserie frumoasa nu e suficient.
    13 29
  • laurentiu
    la un nivel echivalent de echipare , de la concurenta doar kia este sub ca pret
    26 3
  • laurentiu
    Ca aspect si calitate, oricum le bate pe toate...posibil doar tiguanul sa fie peste ca materiale
    20 7
  • @andrei

    pere-se ca trendul este asta...caroseria frumoasa. Clientii numai alerga ca nebunii dupa secunde putere, etc. Performantele demne de F1 tin mai mult de marketing. Nu ai unde sa mai fugi, trafic intens cam peste tot, lumea nu se mai grabeste, povestile cu depasirile sunt foarte bune pentru prepubertari.

    Nu zic, sa aceelerezi vartos e o chestie faina (macar din cand in cand sa-ti faci damblaua), dar poti trai lejer si cu 9,5.
    36 5
  • tipic AutoBild,pardon Market
    Mazda CX5 - 4.0
    Seat Rahateca - 4.5

    E clar ca reflecta realitatea :)
    55 5
  • nimic obiectiv in test. Note proaste.... Cum poti compara masina asta cu Koreenii???Au aceleasi dotari?? calitatea materialelor e aceeasi?nimic spus de Skoda si VW la pret, optiuni.
    35 5
  • Sunt curios cati din comentatorii de mai sus carora le curg balele dupa CX-5 au detinut vreo Mazda (cumparata de noua) si au avut ocazia sa o compare cu modele concurente. Tind sa cred ca nici unul, datorita faptului ca toti ati facut compararatii bazate pe "pretul din configurator", poze, brosuri.

    Ehe...ca fost posesor de cazan din asta, va zic ca cei de la AM au avut dreptate sa o compare cu masinile coreene, cam pe acolo e nivelul. Si ma refer la motoare, cutii AT (cele Mazda sunt cu vreo 10 ani in urma fata de ce ofera concurenta), materiale interior (f cheap si se uzeaza prematur - desi la inceput iti iau ochii ca fiind "premium"), izolare fonica (nu ajunge la nivelul unui Tiguan ever), varietate optiuni, etc.

    Este o vorba: de cat dai, atata face. CX-5-ul vine cu un motor depasit, transmisie AT la fel de antica, dar impachetata intr-un design frumos. De asta costa (ceva) mai putin decat modele concurente. Sa nu credeti ca Mazda va da moka tehnologie de ultima generatie, finisaje premium (adica tot ce e 'best in class'). Daca ar face-o, altul ar fi pretul...
    12 30
  • @ Obbie: Tu ai citit articolul? 36000 E ti se pare ”cheap”???Foarte putini au avut ocazia sa conduca noul model in Romania din simplul fapt ca modelul este abia intrat pe piata. Si daca la exterior design-ul este mai mult o evolutie, la interior el este o revolutie. N-am vazut inca nimic pe viu, doar pe YT recunosc, unde apropo, gasesti teste mult mai echilibrate. Insa am de gand sa fac un test.

    Insa daca mai aveam in trecut unele dubii legat de obiectivitatea AM, acum mi le-au spulberat cu totul. In opinia lor, noul CX-5 este cam cel mai slab in clasa (in conditiile in care Ateca si Kodiac respira numai plastic la interior) iar noul Civic are cea mai mica nota .... oameni buni, sinteti cu capul?

    CX-5 vinde peste 350000 de unitati in Europa, insa dupa parerea AM este printre cele mai slabe modele....
    40 5
  • @obbie
    Un motor bun sau o cutie buna nu tre neaparat scoasa din productie...vw a avut cele mai bune dieseluri la un moment dat ALH-urile erau indestructibile....ei! acu au cele mai proaste motoare si cutii asa ca ciocu mic...mi-am luat un passat 2012 am dat pe el anul trecut 11000 avea 170000km....dupa trei luni s-a dus cutia egr-ul si multe altele ,am bagat in el 2500 e acum are 212000 daca vrei ti-l dau si cu 8000....nu-mi mai tre passat in veci....masini nu proaste ,foarte proaste dar la fraieri merg ....stiu si eu am fost fraier dar am invatato lectie MASINI NEMTESTI NU_MI MAI TREBUIE IN VECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    39 10
  • Numa fanii marcii p'acilea...cat v-ati ars la nota data :)
    E bine ca a luat 4 stele...e un refresh la refresh...cu tehnologie din secolul trecut. Cat trebuia sa ia?
    E ok, ramaneti voi cu motoarele voastre "performante" si continuati sa mestecati in mamaliga...pardon...cutie sau asteptati juma de ora cand calcati pedala sa se miste masina!
    Downsizing-ul este progres! Ca unii mai dau rateu...asta e partea a -2-a
    11 28
  • M-am convins de testele voastre ,, obiective,, .Sunt curios daca veti raspunde acuzelor.
    25 6
  • @eu2
    Seful vw nu prea mai e de acord cu tine in ce priveste downsizing-ul, mai treci pe la sediu sa primesti noile directive.
    21 8
  • andrei
    @vianu
    Si daca nu conteaza catusi de putin performantele, de ce sa dam atat de multi bani pe o masina, pana la urma exista alternative mai ieftine. Nu spun ca 9.5s pana la suta e rau, dar e dezamagitor in banii astia, atunci cand altii au motoare mai mici cu transmisii net superioare. Ori asta e o treaba ce se simte in fiecare zi in exploatare, daca transmisia e slaba in zona superioara de turatie, cu siguranta este penalizata si pe plajele inferioare/medii, la retrogradari samd.
    Repet, masina arata bine, dar pare-se ca japonezii oricat de mult se chinuie sa faca un produs echilibrat, tot timpul gasesti un compromis mai ales pe partea tehnica.
    8 16
  • Tutoror baietilor care considera transmisia de pe Mazda invechita. Hai sa vedem si peste vreo 10 ani ce parere are lumea de transmisia invechita comparativ cu cele mai performante tri quatro clutch DSG moloz.

    Performant nu inseamna neaparat rapid si tare, se poate referi si la rezistent si fiabil :d

    Stai ca mi-a picat fisa: mi se pare ca transmisia e cu convertizor pe Mazda nu? Daca o comparati cu vreun DSG.. e clar
    24 9
  • Mazda face mașini moderne orice​ ar spune unii și alții. Dar un lucru este clar - nouă CX 5 trebuia să fie altceva. Și mai este clar un lucru - pentru acest model motorizarea 2.0 de 165 Cp pe manual este alegere mai inspirată tehnologic și mai puțin costisitoare.
    20 4
  • @Mazdari
    Cum e sa fi asa de incuiat????
    Dupa capu vostru ar trebui sa ne incalzim la foc de lemne si sa traim in pestera ca e mai "sigur" ?
    WTF??
    5 22
  • @mazdari: daca as zice si eu acuma ca tu esti VAG-i(ni)st ai zice ca sint rau.

    De ce sintem incuiati? ca avem o parere diferita? Daca tu spui ca motoarele de peste 2000 cm3 sint ca si incalzirea cu lemne, atunci inseamna ca SUA sint in epoca de piatra cu motoarele lor de 4, 5, 6 litrii...

    Si ne mai miram ca voteaza lumea PSD.
    19 5
  • Punctajul este corect. E aceeasi masina cu cea din ultimii 5 ani, au umblat la grila frontala si la spate, care acum arata amblele oribil. Vechea generatie arata mult mai bine decat exercitiul asta nefericit de design.
    13 23
  • razvan
    cr-v si rav4 hybrid sunt peste cazanul asta si peste altele ca tiguan etc.Iar despre inca un test cu un diesel arhicunoscut nu mai zic nimic.Sa isi ia autorul articolului si fanii diesel acest motor si ce iese pe teava sa le dea copiilor lor sa respire.Sa va fie de cap cuplul si consumul.
    7 21
  • @MarchenM
    si ce ti se pare asa de WOWWW ca retarzii aia conduc aproape toti motoare de 5-6 litriii ? acolo se duc majoritate resurselor de petrol ale acestei planete? mai vine si senilu T. si ne zice ca planeta defapt se raceste nu se incalzeste, Dumnezeu "binecuvanteze' america
    5 17
  • Cand o sa ajungi pe acolo vreodata, o sa vezi cam cati ani avem in spatele lor, sau mai bine zis, cati au ei inainte. Nu judeca tara dupa un singur om. Primele 10 companii din lume sint americane. Pe ce loc e prima companie romaneasca?
    11 5
  • Motor 2,2 D BI TURBO ?!!! Și doar 175 HP (și ăștia la 4500 rpm) ? Deci înseamnă că lumile paralele întradevăr există.
    5 7
  • o experienta
    Ca fost proprietar de CX le doresc multa sanatate si bani in cont celor care vor sa-si achizitioneze un SUV Mazda.
    Este o masina foarte frumoasa, chiar sexy as spune, dar aici se opresc aprecierile pozitive.
    Eu mi-am adus contributia la bunastarea japonezilor si nu am de gand sa mai repet experienta. Dupa 6 ani am dat-o la 20% din pretul de achizitie, practic doar ce mi-am scos banii lasati prin service dupa garantie, Cu alte cuvinte, am dat pe Dambovita 30 de mii de euro. Cum zicea regretatul Gyuri Pascu, mi-am facut seppuku'n prag!

    Daca esti un om cumpatat si vrei neaparat SUV, iti iei o Kia , Tucson sau Qashkai si ai avantajul ca economisesti 5,000 euro la achizitie si inca 3-400 euro anual din impozite si asigurari. Daca esti germanofil si nu te tine punga de un SUv premium sau macar un Tiguan, atunci cu siguranta ca la 37mii iei un Kodiak foarte bine dotat (iti ajung banii si de tapiterie de piele ventilata), mult mai spatios si cu o valoare de revanzare mai buna.
    pana la urma este chestie de gusturi si de preferinte, dar ca Stan Patitul va spun: cascati ochii, ca altfel vai de punga voastra! Mai ales ca service-ul Mazda este cam la acelasi nivel (lucru explicabil avand in vedere vechile relatii de rudenie) cu Ford. Cunoscatorii stiu ce spun.
    10 17
  • bai ouatule omu si-a spus patania iar cu restul povestii a fost destul de obiectiv, pentru ca adevarul cam asta e,
    tu ia-ti mazda, desfa berica si admir-o toata ziua.... de ouat ce esti
    3 12
  • Interesant pebtru mine este faptul ca Renaul Captur facelift 1,5 dci are 4,1 puncte .... comentariile sunt de prisos !
    8 4
  • acceleratia mi se pare cam lenta , insa va spun ca mai bine dati 8 miloane pe an pe impozit pentru a avea un motor extrem de fiabil. Eu am o vectra c gts 2.2 dti de 125 cp si anul asta a implinit 13 ani fara sa umblu vreodata in motor - 238 de mii de km pana in prezent. Daca ma luam dupa altii o vindeam de mult sa mi iau motor sub 2000. Tocmai faptul ca motorul e mai mare face ca masina sa se miste mai lejer si sa nu fie stors acel motoras. Deci eu sunt pentru acest motor si nu pt un 1.2 , 1.4 cum se poarta pe la WV mai ales.
    11 3
  • Mioveni
    Frumoasa masina. Varianta pe benzina probabil cea mai buna alegere din clasa ei. Dar nu m-as atinge de o Mazda cu motor diesel. Dieselul trage brandul in jos.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru