Zvonuri: grupul VW vrea să vândă brandul Bugatti către croații de la Rimac

de Paul Cosma
Vineri, 18.09.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupul Volkswagen vrea să vândă brandul Bugatti către croații de la Rimac, potrivit unor surse apropiate de situație. Tranzacția ar fi fost aprobată deja de șefii VW și ar avea nevoie și de acordul Consiliului de Administrație al grupului german.

Perioada imediat umătoare ar putea să producă o mutare importantă pe piața auto. Presa internațională vorbește despre o tranzacție prin care Bugatti ar urma să ajungă în posesia Rimac după ce grupul VW ar fi decis să renunțe la brandul francez.

Surse apropiate de situație susțin că tranzacția a fost deja aprobată de șefii VW și mai are nevoie de “undă verde” din partea Consiliului de Administrație.

Potrivit acelorași surse, înțelegerea vizează și creșterea influenței celor de la Porsche în cadrul producătorului croat de hypercar-uri electrice. În prezent, Porsche deține 15% din acțiunile Rimac.

Aceste informații neoficiale au apărut după ce, în luna iulie, șefii Bugatti au anunțat amânarea proiectului pentru un nou model.

La vremea respectivă, oficialii producătorului din Molsheim au spus că prioritatea lor în contextul actual este să aibă o lichiditate cât mai mare.

Via Motor1

Comentarii (9)

  • Probabil ca suma platita nu va fi mare, dar nu stiu de unde va face rost Rimac de fonduri pentru a dezvolta viitoare modele Bugatti, de aceea o si vinde VW, doar au pierdut pana acum, au tinut-o doar pentru imagine, la fiecare Veyron si Chiron produs, au pierdut la greu, cu toate ca pretul depaseste milionul de euro.
    15 2
  • E increngatura ciudata aici,Kia si Hyundai detin o parte din Rimac,Aston Martin,Red Bull la felsi vreo jumatate din companie e detinuta de niste chinezi de care n-a auzit nimeni in Europa.Fondatorul e la misto aratat,un bosniac tanar care cica e vizionarnin afaceri,Elon Musk de Europa.
    10 5
  • Calingura
    Daca stirea e reala, sunt de acord cu Tatraurs. E ceva putred, nu doar financiar.
    De ce ar vinde VW nu mi-e clar. Marca nu e menita sa aduca profit cat rezultate din certare si din imagine.
    8 2
  • @Calingura
    Stirea e cat se poate de reala.
    Nu multi stiu ca VW e compania cu cele mai mare indatorare din lume (vreo 160 MILIARDE).
    Deci trebuie sa o acopere cumva si sa aiba bani pentru dezvoltare modele electrice, ca nu mai merge cu Diesel bluemotion:))
    5 2
  • Ma astept ca VAG sa fie platit in tehnologie pentru masini electrice, altfer nu are sens
    6 2
  • @nonameoo
    discutabil...tehnologia o are deja (vezi Taycan) sau se apropie oricum de cea a lui Rimac
    8 2
  • Treaba asta suna cumva a 'Spyker 2.0'......
    Mi se pare mai mult o reclama mare din care Porsche ar avea cel mai mult de castigat.....
    Scenariul ar fi urmatorul....Rimac pune mana pe Bugatti.....raman fara bani.....Porsche profita de moment si isi majoriaza actiunile...
    5 0
  • intrebare
    cat a produs rimac asta pana acum (in toata istoria sa)? Cate automobile vand ei pe an? De unde au bani?
    11 3
  • Eu va propun o alta ipoteza:
    VW scapa de gaura neagra Bugatti, Rimac o ia pt ca are nevoie de facilitati de productie pentru hypercar-ul lor, iar urmatorul model Bugatti va fi...electric, folosind tehnologia Rimac.
    A si pe deasupra VAG face bani din chestia asta daca iese pentru ca procentajul detinut prin Porsche va fi mai mare.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru