Zvonuri: Bugatti își dorește versiuni noi pentru Chiron. Superleggera, SS și Aperta sunt variantele pe care constructorul din Molsheim le-a luat în vizor

Publicat marţi, 11.09.2018 11:37 de Cornel Șocariciu

Surse apropiate Bugatti spun că producătorul din Molsheim pregătește versiuni noi pentru Chiron. Superleggera, SS și Aperta sunt cele trei variante pe care Bugatti ar urma să le introducă în următorii ani. Un hypercar electric dezvoltat cu ajutorul Porsche, Rimac și Dallara apare în planuri.

Bugatti a prezentat noul Divo, hypercar-ul bazat pe Chiron, cu ocazia Montery Car Week din California, SUA. La scurt timp după lansarea modelului, o serie de voci apropiate companiei au venit cu informații interesante cu privire la planurile de viitor ale producătorului din Molsheim.

Succesul înregistrat de Divo (toate cele 40 de unități au fost deja rezervate) i-a determinat pe oficialii Bugatti să se gândească deja la versiuni noi pentru hypercar-ul Chiron. Prima pe listă ar urma să fie o variantă ușoară pe care o vor boteza Superleggera. Spre exemplu, masa totală a lui Divo a fost redusă cu 35 de kilograme, însă Bugatti testează acum o serie de tehnologii care pot face diferența în cazul în care oficialii decid lansarea unui Chiron Superleggera.

A doua versiune pe lista Bugatti este Chiron SS. Modelul ar urma să fie aibă o masă totală mai mică, în timp ce motorul W16 de 8.0 litri ar urma să ofere și mai multe resurse. Totodată, pe lista constructorului din Molsheim apare și o variantă targa denumită Chiron Aperta.

Surse apropiate companiei mai spun că Bugatti discută cu Porsche, Rimac și Dallara pentru lansarea unui hypercar electric.

Via | AutomobileMag