Williams a dezvăluit noul monopost pentru sezonul 2018: echipa anunță "schimbări majore" de aerodinamică

de Daniel Popescu
Vineri, 16.02.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Williams a prezentat noul monopost FW41 cu care va concura în sezonul 2018 al Formulei 1, iar acesta include numeroase noutăți aerodinamice.

Williams speră să înregistreze progrese semnificative în sezonul 2018 pentru a reveni în topul celor mai puternice echipe, așa cum s-a întâmplat în 2014 și 2015, când a ocupat locul 3 în clasamentul constructorilor.

Pentru a-și îndeplini acest obiectiv, britanicii au prezentat la Londra noul monopost FW41, care se remarcă printr-o serie de noutăți de natură aerodinamică în urma cărora monopostul arată semnificativ diferit de cel de anul trecut.

"Monopostul are multe noutăți, iar cele mai multe nu sunt atât de evidente, dar echipa a urmat un concept aerodinamic foarte diferit care ne-a permis să facem progrese semnificative din punct de vedere aerodinamic. Într-o anumită măsură, toate monoposturile reprezintă o evoluție, dar FW41 implică o îndepărtare de la direcțiile pe care le-am urmat în trecut", explică Paddy Lowe, directorul executiv al Williams.

Williams mizează în acest sezon pe serviciile lui Lance Stroll și ale debutantului Sergey Sirotkin, cel care îl înlocuiește în echipă pe Felipe Massa.

Robert Kubica a luptat de asemenea pentru post, însă în cele din urmă a fost numit doar pilot de rezervă. În această calitate, polonezul va concura pentru Williams în prima sesiune de antrenamente libere din Spania, Austria și Abu Dhabi.

Via Williams

Comentarii (3)

  • Pacat de Massa, anul asta poate ar fi avut rezultate mai bune.
    12 11
  • sau poate nu
    23 5
  • Unde esti tu, Damon Hill ?
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru