Waymo a primit “undă verde” să transporte primii pasageri cu mașini autonome: testele vor avea loc în California

de Paul Cosma
Vineri, 05.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Waymo, divizia de vehicule autonome de la Google, a primit aprobarea autorităților americane pentru a începe să transporte primii pasageri cu ajutorul mașinilor “care se conduc singure”. Testele se vor desfășura în statul California, în zone alese cu atenție, iar un șofer va fi în permanență la volan.

Mașinile complet autonome par mai degrabă o poveste frumoasă de marketing la ora actuală, dar testele și proiectele în acest sens sunt cât se poate de reale, cu toate că nu există încă o reglementare pentru aceste vehicule.

Waymo este una dintre companiile cele mai active în domeniu, bucurându-se de o susținere financiară importantă ca divizie de vehicule autonome a grupului Alphabet (proprietarul Google).

Waymo a primit acum aprobare din partea statului american California să înceapă primele teste cu mașini autonome care transportă pasageri. Autorizația obligă Waymo să desfășoare testele în zone alese cu atenție, iar mașinile să aibă în permanență un șofer la volan pentru siguranță.

De asemenea, compania americană are diferite parteneriate cu producători auto precum Fiat-Chrysler, Jaguar Land Rover sau Renault-Nissan, prin care să dezvolte în viitor servicii de mobilitate cu mașini autonome.

Via Carscoops

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru