Volvo XC90, cea mai sigură mașină din Marea Britanie: niciun accident fatal în 16 ani după 50.000 de unități vândute

Publicat luni, 16.04.2018 16:38 de Daniel Popescu

Volvo XC90 a primit titlul de cea mai sigură mașină din Marea Britanie după ce niciun șofer și niciun pasager nu au încetat din viață în 16 ani de la lansarea modelului, care s-a comercializat în peste 50.000 de unități.

Volvo este una dintre mărcile care promovează în mod constant siguranța pe care o oferă modelelor sale, lucru recunoscut inclusiv datorită calificativelor obținute în testele oficiale Euro NCAP.

Mai importante decât calificative aparent seci sunt însă datele obţinute pe şosea, pe parcursul utilizării maşinilor, iar datele raportate de laboratorul independent Thatcham Research confirmă rezultatele Euro NCAP.

Astfel, Volvo XC90 a fost declarată cea mai sigură mașină din Marea Britanie, ca urmare a faptului că niciun șofer și niciun pasager al unui astfel de model nu a încetat din viață în urma unui accident rutier. Modelul este comercializat pe piața din Marea Britanie din 2002 și a avut până în prezent peste 50.000 de clienți.

Thatcham Research susține că XC90 a obținut acest titlu pentru că a beneficiat încă de la lansare de o tehnologie care a permis avertizarea șoferilor la apariția unor potențiale coliziuni. În timp, tehnologia a fost îmbunătățită și este cunoscută în prezent sub numele de Autonomous Emergency Braking (AEB), iar acum este disponibilă în standard pe circa o treime dintre mașinile noi vândute în Marea Britanie. De asemenea, sistemul este disponibil opțional pe alte 33% dintre mașini.

O cercetare realizată recent de postul britanic de televiziune BBC a arătat că existența sistemului AEB are ca efect o scădere cu până la 38% a riscului de accidente.

Cu doi ani în urmă, titlul de cea mai sigură mașină din Marea Britanie a revenit unul alt model Volvo, și anume V40.

Via Daily Telegraph

 • vianu, luni, 16.04.2018 19:08

  in conditiile astea, pretentiile Volvo de a avea ZERO victime intre soferi sau pasageri ar mai putea fi considerata o afirmatie excesiv de indrazneata? Ok, studiul vizeaza piata UK dar orisicat....

 • mm, marţi, 17.04.2018 09:26

  poate unul din motivele sigurantei volvo este acela ca are ceva ce respinge teribilistii si indeamna la conduns normal, pare ca se adreseaza oamenilor realizati care nu vor sa demonstreze nimic ci doar sa aiba o masina confortabila si sigura, nu prea vezi figuranti in volvo.

 • Un baiat, marţi, 17.04.2018 10:45

  @mm Cred ca glumesti. Cunosc pe cineva (prieten nu dau nume) care are un S60 modificat si rupe orasul si drumurile cu el. Teribilist putin spus. Deci sunt si in Volvo figuranti. Poate in Vest nu sunt. La noi in orice marca si model sunt si figuranti.

 • @mm, marţi, 17.04.2018 10:47

  si nici nu au vandut foarte multe...

 • vianu, marţi, 17.04.2018 11:08

  @mm....EXACT si asta un alt aspect important care duce la numarul mic de accidente @@mm...in schimb 16 ani sunt destul de multi, nu crezi?